Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '10

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

İskele satın alma külfetine imeceli çözüm

İskele satın alma külfetine imeceli çözüm
 

iskele, kiralık iskele, askı iskele, asma iskele, halatlı iskele


İskele satın almak yerine, dış cephe işi yapan ustalar imece yöntemiyle nefes aldı. Şehir yapılaşmasında çeşitlilik ve modern tasarımlar görsel güzelliklerin yanında inşaat firmaları ve dış cephe ustalarına çeşitli zorluklar getirmekte.
Türk insanı ise bu tür zorluklara karşı yeni tarzlar ve çözümler üretmekte gecikmiyor.
Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik zorlukların insanlar üzerindeki yansımaları ve yaşattığı zorluklar mahalli sanatkar ve ustaların sıkıntıları yeni çözümler bulma noktasında yaratıcı olmaya itiyor. Modern yapılaşmanın, çarpık kentleşme ile birleşimi ile ortaya çıkan yapıların ulaşımı zor cephelerine iskele kurmak neredeyse imkansızlaştı. Tadilat ve onarımların yapılması zorunluluguna karşın, diğer komşu binalara zarar verilmeden veya rahatsız edilmeden bu tadilat ve onarımların yapılması neredeyse imkansız hale geldi.
Bu tür sorunlar askı veya asma isklele denilen, çatıdan halatlarla cepheye müdahe imkanı veren iskelelerle çözülmeye başlandı. Klasik iskelelerin kullanılma imkanı bulunmayan bu yapılarda halatlı asma iskelelerin kullanılması ise ilk başta küçük bir yatırım ile çözüldü diye düşünülürken, şartlar hiç de öyle olmadığını gösterdi. Binlerce ortam kombinasyonunun oluştuğu yapılaşmalarda, farklı ebat ve bağlantılarda iskelelerin kullanılması gerekliliği anlaşıldı.
Dış cephe tadilat, sıva ve onarımları yapan ekipler ise ellerindeki iskeleleri iş aldıkları binalarda kulllanamamaktalar.
Türk insanının yaratıcılığı ve yardımlaşma özelliği de bu noktada devreye girmekte ve çözümler üretmektedir
Şimdilerde moda bu usta ve ekiplerin ellerinde bulundurdukları bu iskeleleri birbirlerine kiraya vermek suretiyle her bir binaya uygun iskele almak yerine hem yardımlaşmaları hemde bir daha kullanmayacakları ekipmanları alarak zarara ugramalarının önünü kesmiş olmalarıdır. Yani imece usulu tadilatlar başlamış bulunmaktadır.

http://www.starcephe.com/askı_iskele.html

 
Toplam blog
: 13
: 2360
Kayıt tarihi
: 05.07.08
 
 

StarCephe Restorasyon ve İnşaat San.Tic.Ltd. Şti. kurucularından ve yönetim kurulu başkanıyım. Şi..