Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

İskilip'i MHP dikkate aldı

İskilip'i MHP dikkate aldı
 

MHP Rozeti


Çorum’dan milletvekilliğine aday olan, İskilip kökenli dört tane milletvekili aday adayı vardı. Bunların üç tanesi AKP den Mustafa Hidayet Vahapoğlu MHP den aday adayı olmuştu. 

İskilip ve bölgesinin kendi içinden çıkan milletvekiline ihtiyacı vardı. 1999 yılında MHP den milletvekili olan, Abdulhaluk Çay’dan sonra İskilip’ten; milletvekili çıkmamıştı. Sorunları çoktu. Sorunlarına meclisten sahip çıkanı yoktu. 

İskilip ve bölgesi, Türkiye’de nadir görülen yoğunlukta AKP’ye oy veriyordu. Umutluydu. İçinden milletvekili çıkmasını hak ediyordu. 

9 Nisan Pazartesi günü, milletvekili aday listeleri YSK verildi. Listelerde AKP den İskilipli milletvekili adayı çıkmadı. 

MHP den Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Çorum’dan birinci sırada milletvekili adayı gösterilmiştir. Bu duruma bütün İskilipliler sevindi. Hidayet Vahapoğlu’nun milletvekili seçilerek, meclise gidecek olması, bütün hemşerilerimize umut vermiştir. 

Sayın Vahapoğlu nu kutluyorum. Hemşerimizi birinci sıradan milletvekili adayı yapan; “MHP yönetimine” hemşerimiz adına teşekkür ediyorum. 

Bu arada Sayın Vahapoğlu beyden bazı isteklerim var: 

“1- Vahapoğlu, MHP milletvekili adayı gibi değil, particiliği bir tarafa bırakarak; İskilip bölgesi milletvekili adayı olarak faaliyet göstermelidir. 

2- Başka partiden insanlarla da diyalog kurarak, desteğini almaya çalışmalıdır. 

3-İskilip ve bölgesinin sorunlarını belirleyerek, sorunların çözümü için projeler geliştirmelidir. 

4- Halka projeleriniz hakkında konuşun. Bölgemiz için yapacaklarınızı anlatın. 

5- Bayrama gider gibi, seçim faaliyetini yürütün. Particilik adına tartışmaya girmeyin.” 

Hemşerilerimizin yapması gereken işler var. Artık Mustafa Hidayet Vahapoğlu, bölgemizin milletvekili adayıdır. Particilik bitmiştir. Sesimizi duyurmak için, sorunlarımızı mecliste dillendirip, çözüm getirmek için; bütün hemşerilerimizin Vahapoğlu’nu desteklemesi gerekiyor. Kendisi hepimizin adayıdır. Hepimizde gücümüz yettiğince, ” hemşerimizin kazanması için çalışmalıyız.” 

Particilik parti binasında yapılmalıdır. İskilip ve bölgesinin sorunlarına çözüm getirecek, milletvekiline ihtiyacımız var. Bunun için bir oya bile ihtiyaç olabilir. Bir oyu dahi eksik etmeden, gerekli desteği milletvekili adayımıza vermeliyiz. 

Çorum ilinin toplam 384.272 seçmeni bulunmaktadır. İskilip bölgesinde bulunan dört ilçenin seçmen sayısı toplamı; 56470 olmaktadır. Bu seçmen sayısına göre dört milletvekilini orantıladığımız da, her seçim döneminde bölgemize 0.58 milletvekili düşmektedir. Bunun manası ise en az iki dönemin birinde bölgemizden milletvekili çıkması gerekmektedir. 

2002 tarihinden bu tarafa, bölgemizden milletvekili çıkmamıştır. Bölgemizden çıkması gereken milletvekilinin yerine, başkaları milletvekili seçilmiştir. 

Bu orantıya göre, Çorum merkezin seçmen sayısı itibariyle; her dönemde 1.85 milletvekilinin olması gerekmektedir. Çorum merkez, hak ettiği iki milletvekilini her dönem çıkarmaktadır. 

Milliyet blogta, Çorum Hâkimiyet Gazetesinde, İskilip internet sitelerinde yayınlanan yazılarımızı, AKP parti başkanına, parti genel sekreterine, ARGE başkanına, seçim işleri başkanına ulaştırmıştım. Sesimizi duyuramadık. Bizim oyumuzu çantada keklik saydılar. 

Nasıl olsa, İskilip ve çevresinin oyları; büyük çoğunlukla onların partisine veriliyordu. Bir şey yapmalarına gerek yoktu. 

Bu seçimde konulacak tavır ile İskilip ve çevresinin oylarının, çantada keklik olmadığını, bilmesi gerekenlere bildirmeliyiz. Anlaması gerekenlere anlatmalıyız. İşte o zaman; bölgemizin derdi herkesin derdi olur. Dinlemeye gelirler. 

Tunceli’de buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi dağıtan zihniyet, benim insanımın da işsizliğini, problemlerini görmek ihtiyacını hisseder. Güneydoğuda her ailedeki, okuyan tüm çocuklara harçlık verme uygulamasını yapanlar, benim yoksul insanıma da el uzatılmasını akıllarına getirirler. 

Haydi hemşerilerim. Gün bugündür. Yapılacak çok işimiz var. Hep birlikte, hemşerimiz “Mustafa Hidayet Vahapoğlu’nu” destekleyip milletvekili yapalım. 

Hidayet Vahapoğlu da, Milletvekilliği döneminde; gece gündüz demeden, meclis tatile girdiğinde seçmenlerinin yanına gelip, isteklerini tespit ederek, seçmen tarafından arandığında telefonuna cevap veren, meclisteki çalışma odası Ankara da işi olan hemşerilerimizle dolup taşan, onları dinleyen milletvekilimiz olur. 

Mustafa Yolcu 

 
Toplam blog
: 172
: 1405
Kayıt tarihi
: 26.06.09
 
 

1953 Yılı Çorum iskilip doğumluyum.  inşaat mühendisiyim. Ankara'da ikamet ediyorum Yazılarım baz..