Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '10

 
Kategori
İnançlar
 

İslam hakkında ne biliyorsunuz? (2)

İslam hakkında ne biliyorsunuz? (2)
 

şeyh ve müritler


* Şirk Allah’a inanmamak değil, Allah’a daha yakın olduğu zannedilen insanları veya nesneleri Allah’a ulaşmaya aracı olarak kabul etmektir.

Affedilmeyecek tek günahtır.

Resimleri veya heykelleri dileklerinizi Allah’a iletmede aracı olarak kullanmıyorsanız sorun yoktur.

Ama ölüleri veya suları, ağaçları dileklerinizi Allah’a iletmede aracı olmaları için, mum, şeker, çaput vs. adayarak ikna etmeye çalışıyorsanız veya şeyh, hazret, efendi vs.nin kesinlikle ve sizin de onlarla birlikte cennete gideceğinize inanıyorsanız.

“Allah, kendisine ortak koşulmasını affetmez ama bunun dışında kalanı/bundan az olanı dilediği kişi için affeder. Allah’a şirk koşan, dönüşü olmayan bir sapıklığa dalıp gitmiştir.”(Nisa, 98/4, 116)

“‘Biz onlara, bizi Allah’a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz.’ Diyenlere gelince, hiç kuşkusuz Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir.”(Zümer, 59/39, 3)

“O yakarıp durduklarının kendileri, en çok yakınlık kazanmışları da dahil, Rablerine varmaya vesile ararlar; O’nun rahmetini umarlar, O’nun azabından korkarlar.”(İsra, 50/17, 57)

“Rabbinizden size indirilene uyun; O’nun berisinden birtakım velilerin ardına düşmeyin! Siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!”(A’raf, 39/7, 3)

* Mükemmellik sadece Allah’a özgüdür. Eksiksiz insan yoktur.

İnsan, Allah’ın değil, önceki “bozguncu, kan dökücü” insan atalarının halifesidir.

Peygamberler bile kutsal ve yanılmaz değildirler. Onların diğer insanlardan farkı, yaptıkları hataların, başka insanları da hataya sürüklememesi için vahiy ile düzeltilmesidir.

Ama siz, bazı insanların Allah’ın halifesi olduğunu kabul ediyorsanız.

“Bir zamanlar Rabbin meleklere : ‘Ben, yeryüzüne bir halife/ sonradan gelen atayacağım.’ demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: “Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın?” (Bakara, 92/2, 30-31)

“Yüzünü ekşitti ve öteye döndü; yanına kör adam geldi diye. Nereden bilirsin, belki de o arınıp temizlenecek.”(Abese, 24/80, 1-10)

“Ey Peygamber! Allah’ın sana helal kıldığı şeyi, eşlerinin hoşnutluğunu isteyerek neden haramlaştırıyorsun?”(Tahrim, 106/66, 1)

“Allah seni affetsin; neden onlara izin verdin de beklemedin ki, doğru söyleyenler sana açık-seçik belli olsun da yalancıları bilesin.”(Tevbe, 113/9, 43)

“ De ki: ‘Ben size zarar verme gücüne de ışık ve aydınlık verme gücüne de sahip değilim.!” (Cin, 40/72, 18, 20-23)

* Mezheplerin zamana ve kişiye göre değişebilecek yorumlar olduğunu kabul etmek yerine değişmez kurallar olarak kabul ediyorsanız.

Mezheplere bölünmenin kökeninde insan hırsının ve iktidar kavgasının olduğunu kabul etmiyorsanız. Doğru yolu bulmak için kafanızı çalıştırmak yerine kurtarıcı bekliyorsanız.

“Neyi bekliyorlar? Kendilerine meleklerin gelmesini mi, Rabbinin gelmesini mi, yoksa Rabbinin bazı mucizelerinin gelmesini mi? Rabbinin bazı mucizeleri geldiği gün, daha önce iman etmemiş yahut imanında bir hayır sahibi olmamış kişiye imanı hiçbir yarar sağlamayacaktır. Deki: ’Bekleyin! Doğrusu biz de bekliyoruz.’ Dinlerini parça parça edip fırkalara, hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah’a kalmıştır. Allah onlara, yapıp ettiklerini haber verecektir.”( En’am, 55/6, 158-159)

“Fakat onlar işlerini aralarında parçalayıp çeşitli zübürlere/kutsallaştırılmış hizip kitaplarına ayırdılar. Her hizip, yalnız kendi yanındakiyle sevinip övünmektedir.”(Müminun, 74/23, 53)

“Hep birlikte Allah’ın ipine yapışın, fırkalara bölünüp parçalanmayın; Allah’ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın.” (Ali İmran, 94/3, 103)

* Kur’an’da içki veya alkolün zararlarından ve örtünmeden 2-3 yerde söz edilir. Ama yüzlerce ayetten anlaşıldığına göre, evrenin tümü de insanların okuyup anlaması için yaratılmış bir kitaptır.

Peygambere indirilen ilk vahiy “Oku!” emri ve ikinci sure “Kalem” suresidir.

Yeryüzünde ve gökyüzünde olan biteni, yaratılmış olan düzeni merak etmiyorsanız veya sadece erkeklerin eğitiminin yeterli olduğunu düşünüyorsanız.

Kadınları güzellikleri görmekten, kafalarını çalıştırmaktan, bilgi edinmekten, öğrenmekten mahrum ediyorsanız.

Cahilliğin dinin düşmanı olduğunu bilmiyorsanız.

“Yaratan Rabbinin adıyla oku!” (Alak, 1/96, 1)

“O’dur kalemle öğreten. İnsana bilmediğini öğretti.” (Alak, 1/96, 4-5)

“Ben sizden kadın-erkek hiçbir çalışanın ürettiğini boşa çıkarmayacağım.”(Ali İmran, 94/3, 195)

“Kulları içinde Allah’tan ancak bilginler ürperir. “(Fatır, 43/35, 28)

“Zerreden daha küçük veya daha büyük hiçbir şey istisna olmamak üzere, her şey apaçık bir Kitap’ta belirlenmiştir.”(Sebe, 58/34, 3)

“Hamt olsun Allah’a! O size ayetlerini gösterecek de siz onları tanıyacaksınız.” (Neml, 48/27, 93)

 
Toplam blog
: 174
: 4451
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

1958  doğumluyum. Arkeologum. Evliyim. Çocuğum yok. Çalışmıyorum. Yıllarca çalıştıktan sonra, zam..