Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '14

 
Kategori
İnançlar
 

İslam'ın şartı Allah'a göre 5 kullarına göre 15

İslam'ın şartı Allah'a göre 5 kullarına göre 15
 

Namaz kılmak, oruç tutmak, kelime-i şahadet getirmek, zekât vermek ve hacca gitmek. Müslüman olmak için bunları yapmanız yeterli. Ama bakalım gerçekten öyle mi?

Peygamberin sünnetini yerine getirmediğiniz zaman Müslüman sayılıyor musunuz? Bir kişi çıksın “Farz ibadetler Müslüman olmak için yeterlidir, isteyenler peygamberin sünnetini de ilaveten yerine getirir” desin. Namazın sünnetini kılmadan çıkabiliyor musun? Ulemaya göre namazın kabul olmuyor ki. Ulema kim? Din şöyle olmalı diyenler.

Salih bir Müslüman, hani hacı biri, hoca biri. Kurban bayramında kurban kesmesin göreyim. İslam’ın şartı olan namazı kılmaz ama kurbanı keser. Peki, kurban kesmediğin zaman nolur, Müslümanlıktan mı çıkarsın? Bunlara göre öyle.

Mübarek geceler… Kadir gecesi, Mevlid kandili, Berat kandili, Miraç gecesi ve Regaip kandili. Bunlar da İslam’ın şartı. Katılmadığın ya da kutlamadığın zaman örneğin namaz kılmamış gibi oluyorsun. Herkese genel ve neredeyse mecbur.

Ve örtünme… Örtünme emrini yerine getirmeyenler dinden çıkar mı? Çıkar! Gözüme bakmayın, ben söylemiyorum; uygulama bu. Başı açıkların, cıbıldakların hiçbiri Müslüman sayılmıyor. Başınızı örtmediğiniz, kapanmadığınız takdirde ibadetleriniz de boşuna. Öyle diyorlar. Kim? Ulema.

Daha belki var. Ama bunlar yeter. Anlayana tabi.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..