Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

İspanya vize başvurusu

İspanya vize başvurusu
 

İspanya vizesi başvurusu


İspanya vizesi başvurusu hakkında bilmeniz gerekenler

Amsterdam ya da Berlin’e gitmek için İspanya vizesine başvurabilir miyim?

Schengen vizesi için İspanya Vize Başvuru Merkezinden başvuruyorsanız asıl seyahat edeceğiniz ve en uzun kalacağınız ülkenin İspanya olmalıdır. Seyahat edeceğiniz asıl ülkenin İspanya’dan schengen vizesi alabilmek için: 

Seyahat edilecek ülkenin İspanya olduğunu

En uzun ikamet edeceğiniz ülkenin İspanya olduğunu

İlk giriş yapılacak ülkenin İspanya olduğunu ispatlamak zorundasınız.

Vize Hangi Ülkelerde Geçerli Olacak?

Türkiye’deki İspanya Büyükelçiliği/ Konsolosluğundan alınan vize ile tüm Schengen anlaşmasına taraf olan ülkelere seyahat edebilirsiniz.

Schengen anlaşmasına taraf olan ülkelerAlmanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan veİsviçre, İzlanda, Norveç, Bulgaristan.

Ne zaman Vize Başvurusunda Bulunabilirim?

Seyahat tarihinden en fazla 90 gün önce başvuruda bulunabilirsiniz. Seyahat planınızın aksamaması için Vize başvurunuzu seyahat tarihinden 15 gün önce yapmanız gerekmektedir.

Vize Başvurum Kaç Günde Sonuçlanır?

Başvurunuz ortalama 10 iş günü içinde sonuçlanır. Büyükelçiliğin/Konsolosluğun seyahat detayları ile ilgili ek evrak ya da mülakat talep etmesi durumunda başvurunuzun sonuçlanması uzayacaktır.

Vize Başvuru Merkezinden Randevu Almak Zorunlu mudur?

Ankara’daki Vize Başvuru Merkezin yapılacak vize başvuruları için randevu alma zorunluluğu yoktur. Ankara’dan yapılacak Vize Başvurusu için şahsen müracaat zorunludur. İstanbul’dan Vize Başvurusunda bulunmak için Merkezinden başvurmayı planlıyorsanız randevu almak zorunludur ama şahsen başvuruda bulunma zorunluluğu yoktur.

Vize Başvurusu için Gerekli Tüm Evraklarla Konsolosluğa Teslim Etmezsem Ne Olur?

Eğer başvurunuz sırasında İspanya Büyükelçiliğinin/ konsolosluğunun istediği bütün evrakları teslim etmezseniz başvuruyu bu şekilde yapmak isteyip istemediğiniz size sorulur. Eğer kabul ederseniz başvurunuzun sisteme kaydı yapılır ve değerlendirme sürecine geçilir. Eksik evrakla yapılan başvuruların değerlendirme süresinin daha uzun olduğunu unutmayın.

İspanya Vize Başvuru Merkezinin Başvurumu Kabul Ettiğinden Nasıl Emin olabilirim?

Başvurunuzun sisteme kaydı yapıldığında başvurunuzu takip edebilmeniz için size özel bir referans numarası verilir ayrıca yaptığınız ödemenin faturası size teslim edilir.

Pasaportumu geri almak için prosedür nedir?

Başvurunuz İspanya Büyükelçiliği/Konsolosluğu tarafından değerlendirildikten ve pasaportunuz Vize Başvuru Merkezine ulaştıktan sonra başvuru esnasında size verilen fişle birlikte gelip pasaportunuzu teslim alabilirsiniz.

Pasaportumu şahsen teslim almak zorunda mıyım?

Pasaportunuzu sizin yerinize başkası teslim alacaksa: başvuru sırasında size verilen fişiniz, imzalı yetki dilekçesi ve nüfus cüzdanınızın fotokopisi ile gelerek pasaportunuzu teslim alabilir. Ankara’dan yapılan vize başvurularında bazı durumlarda Büyükelçiliğin talebi üzerine başvuru sahibi pasaportunu sadece kendisi imza karşılığında teslim alabilir.

Pasaportumu posta ile teslim alabilir miyim?

İspanya Vize Başvuru Merkezinin çalıştığı kargo firmasının servis ağı içinde ikamet ediyorsanız pasaportunuzu size kargo yoluyla ulaştırabilir. Pasaportunuzu kargo ile teslim almak isterseniz başvuru esnasında belirtmeniz gerekmektedir. Yapmış olduğunuz teslim şekli vize başvurusundan sonra değiştirilemez.

Başvurumu geri çekmek istersem ne olur?

Başvurunuzu tamamen geri çekmek isterseniz geri çekme sebebinizi belirten, iletişim ve pasaport bilgileriniz içeren bir dilekçe yazmanız gerekir. Başvurunuzu geri çekmeniz durumunda ödediğiniz ücretler iade edilmeyecektir.

Vizem reddedilirse ödenen ücretler iade edilir mi?

Vize başvurusu için ödenen ücretler başvurunun değerlendirilmesi için alınır ve iadesi yapılamaz.

Vize Başvurusu Ret Edilirse Ne Zaman Tekrar Başvuruda Bulunabilir?

Vize ret sebebinizi göz önünde bulundurarak durumuzu başvuruya uygun hale getirir getirmez, istediğiniz zaman tekrar başvuru ücretlerinizi yatırıp vize başvurusu için gerekli evraklarla başvuruda bulunabilirsiniz.       

Vize Reddine itirazda bulunabilir miyim? 

Başvurunuzun hatalı değerlendirildiğini düşünüyorsanız şahsen konsolosluğa yazdığınız dilekçe ile itirazda bulunabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 22
: 8918
Kayıt tarihi
: 12.10.12
 
 

Shengen Vizesi ve Malta Dil Okulları Eğitim Danışmanı ..