Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '13

 
Kategori
Dünya
 

İsrail, Esed'e saldırarak Sünni İslam nezdindeki imajını düzeltmek istiyor...

İsrail, Esed'e saldırarak Sünni İslam nezdindeki imajını düzeltmek istiyor...
 

internetten alınmıştır.


İsrail,  Suriyedeki zulmünü giderek artıran Esed'e saldırarak Mavi Marmara saldırısıyla kazandığı Sünni Müslüman nefretini hafifletmek peşinde...

Suriye'de katliam sürerken, sırf politik çıkarları nedeniyle buna seyirci kalan hatta destek veren İran'a da "ayağını denk al" mesajı veriyor İsrail...

Şurası kesin ki, İsrail'in İrana yapacağı bir saldırı, Suriyedeki zulümden önce göreceği tepkinin yarısını  bile görmeyecektir İslam aleminden.

Defalarca yazdığım gibi, İran, sırf mezhepsel saplantılarla Suriye zalimine destek olmakla,öteki Müslümanların hayır dualarını ve manevi desteğini kaybetmiştir.

Allah, zalimlerin şerrini başka zalimler eliyle def eder...Hangi ülke ne tür politika yürütmeye çalışırsa çalışsın sonunda tüm politikalar üzerindeki Hakkın politikası kazanır.

Suriye zalimi Esed ve destekçisi İran, Türkiye elinden tokat yememişse, Allah bu tokadı İsrail eliyle de atabilir.

Elbette, bu durum İsraili haklı yapmaz. İsrail, Ortadoğu'da "uzlaşmama"ya dayalı politikaları yürütecektir. Çünkü İsrail siyonizmi varlığının devamını barışta değil savaşta gören bir zihniyettir.

Aslında, İsrail'in Suriye'ye bulaşması, Suriyedeki vahşete en  duyarlı ülke olduğu halde, bir bakıma eli kolu bağlı olan Türkiye için de bela savmak olmuştur.

Türkiye'nin Suriyedeki zulme müdahelesi Arap milliyetçiliğini depreştirip Türkiye'ye karşı tepki oluşturacaktı; oysa, Arap milleyetçilerinin İsraile karşı borusu ötmez.

Daha önce de yazdım; Suriye ve İran, kardeş katlinin cezasını çekecekler...Bu cezanin kimin elinden olduğunun önemi yoktur..

Çünkü, bütün ellerin üzerinde Allah'ın eli vardır.

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..