Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

İsrail özür dilemiş!

İsrail özür dilemiş!
 

Önce Barack Obama açıkladı, sonra başbakanlık ve diğer haber ajansları...

İsrail başbakanı Metunyahu ''Mavi Marmaradaki olaylar için üzgün olduğunu, Mavi Marmaradaki şehit yakını ailelere tazminat vereceğini ve Filistin'deki ablukayı kaldıracağına dair söz vermiş.''

Bu haberi duyunca bazı insanlarımız hemen Osmanlıcı kafasına bürünüp havaya girdiler. Neymiş, ''Vay efendim, İsrail böyle dize getirilirmiş...''

Öncelikle,

İsrail'in Gazze'deki ablukayı kaldıracağını söylemesini hiç bir şekilde inandırıcı bulmuyorum. Neden derseniz...

Obama ziyaret ediyor, İsrail hemen özür diliyor...

Pardon !  

Özür dilemiyor sadece üzgün olduklarını söylüyor.

Üstelik, yıllar sonra gelen üzgünlük bize diplomasi açısından pek fazla bir etki yapmaz. Sadece içimizdeki iktidar yanlıları konuşur. Eğer Türkiye bugün Orta Doğu'da güç olduğunu iddia ediyorsa masaya yumruğunu sert bir şekilde vurmalıdır. Telefonla gelen üzgünlük kuru kuruya kalmamalıdır. Kaldı ki başbakan, İsrail'in ''üzgünüm, hadi barışalım'' derse bugüne dek İsrail'e karşı yaptığı çıkışları yalamış yutmuş olacak.

Bir de bu olay için Türkiye dışişlerinin büyük başarısı dedi biri...

Ona da sadece gülüyorum...

***

Uluslararası bir haber ajansının bu olay hakkında geçtiği haberde yazdığı satır dikkate değer... "An improvement in Israel-Turkey ties would help regional coordination to contain spillover from the Syrian civil war." yani, Türkiye ve İsrail'in ilişkileri, Suriye iç savaşından sonraki dağılma sürecinde gerçekleşecek bölgesel koordinasyonu sağlamakta yardımcı olacak.

Bu ne demek ?

Açıkça Suriye meselesinde ABD'nin uşaklığını yapıyoruz.

Sizce de açık değil mi?

***

Ben birde AKP yandaşı arkadaşların bu olay ''Kemalistlere kapak olsun'' demesini anlamadım. Bu olay sadece PKK'ya verilen tavizlerin neticesinde Yahudi hizmet ödüllü başbakana ufak bir jest. 

Hepsi bu yani. 

Düşünsenize, Apo Diyarbakır'da BDP aracılığı Nevruz'u bahane ederek gösteri yapıyor ve hemen ardından İsrail bize kuru bir üzgünlük hissi veriyor.

Ah bir kafanız çalışssa...

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..