Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

İşsizliğe çözüm önerileri

İşsizliğe çözüm önerileri
 

İlahi güce hep inanmalı!


Her geçen gün esnaf ateş çemberi içine girmekte; bunu yalnızca kapanan iş yerlerine bakarak algılamak mümkün.

Ankara'da Armada, Cepa, Ankamall ve diğer alışveriş merkezlerindeki iş yerleri olsun, diğer bulvar üzerinde ya da ara sokaklardaki iş yerleri ile görüştüğünüzde, eğer iş yeri kendine ait değilse inanılmaz kiralar ödenmekte
iş yeri sahiplerine. Milyarlar...

Peki nedir bu açgözlülük?

Yaşam dediğin iki nefes arası, neden bu zulüm?

Ben eğer böyle bir iş yerim olsa, kiralamak isteyen kişiden rahatlıkla ödeyebileceği bir rakam ister, karşılığında da en az iki kişiyi işe almasını, o insanlara ekmek vermesini önerirdim!

Nasıl mı? Basit; önce dolar bazında 10bin-25bin yerine, bir ya da bir buçuk milyar kira taleb eder, mutlaka insanlara iş verilmesi şartını koyardım.

Dürüst, çalışkan, namuslu insanların bu kadar ezildiği başka bir ulus var mıdır çok merak ediyorum!

Kriz var, kriz, kriz aşağıya kriz yukarıya; eğer insanları kendi nefsinizin, egonuzun büyümesi için bu kadar büyük paralar ödemeye mahkum ederseniz, işsizlikte, mutsuzlukta, buna bağlı olarak illegal davranış biçimleri de açığa çıkmaya başlayacaktır.

Paylaşımcı yaşayıp, karnı aç olana saygılı, empati kurarak herkesin yaşam haklarına saygı göstererek yaşamayı öneriyorum.

İş yeri, mülk sahipleri insanların ekmek yemeleri için, çocuklarını okutup, topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için, açgözlü olmayın.Uygun kira artı işe eleman alınmasını sağlayın.

Bu dünya kimseye kalmaz. Sultan Süleyman hanları hamamları, kervansarayları ne yaptı?

Unutmayalım, bu alemden geçiyoruz, yolcularız, kul hakkına saygılı olalım. Bizim dürüst, namuslu, gözü gönlü tok insanlara, paylaşımcı gerçek zenginlere ihtiyacımız var.

Asıl zenginlik, beyinde ve yürektedir. Arınalım, paylaşalım, sevelim. Yunus Emre'nin dediği gibi "sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz"

Daha güçlü ve zengin olmak yerine adaletli olalım. Açgözlülük krizi arttırır. Birde bakarsınız ki ne kira geliriniz var, ne de candan bir dostunuz. Dikkat!!!

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..