Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '09

 
Kategori
Haber
 

İşsizliğin nedeni bulundu!

İşsizliğin nedeni bulundu!
 

Devlet Bakanımız Mehmet Şimşek


Devlet Bakanı Mehmet Şimşek bu gün verdiği demeçte, işsizliğin nedeninin ev kadınları olduğunu açıkladı. Ekonomik kriz sonrası geçinebilmek için bu güne kadar çalışmayan ev kadınlarının iş aramaya başladığını ve bunun sonucunda da iş arayanların sayısının arttığını söyleyerek işsizliğin esas nedenini bu şekilde açıkladı.

Bu durumda kapanan fabrikaların, üretimi duran veya azalan işletmelerin işçi çıkarmalarının da işsizliğe neden olmadığını anlamış olduk. İşsizliğin bir nedeni de bugüne kadar işsiz olup da iş aramayan kişilerin kriz ortamında iş aramaya başlamalarıymış. Bazı kesimler ise bu yılkı işsizlik oranıyla, geçen yılki işsizlik oranlarını mukayese ederek, iki yıl arasında artan nüfusa göre çalışan nüfus oranında bir azalma olmadığını hatta, binde 1 oranında artış olduğunu gündeme getirerek işsizlerin artmadığını vurgulamaktadır.

Parti başkanları ise mitinglerde birbirleriyle ilgili demagoji yapmaya devam ediyorlar. Başbakan kendisine Eskişehir’de bir vatandaşın verdiği eski tip nüfus cüzdanıyla ilgili bir olayı bütün mitinglerinde dile getiriyor.

O da şu: Cumhuriyet partisinin tek başına iktidar olduğu 1944 yıllarında ekmeğin karneyle dağıtıldığını anlatıyor ve o nüfus cüzdanındaki ekmek dağıtım kaşesini gösteriyor. "İşte CHP budur" diyor.

1944 yılı ikinci dünya savaşının yaşandığı yıllar. Türkiye Cumhuriyeti kurulalı 20 yıl geçmiş. Kendi yağınla kavrulan bir ülke. Sınır dışında savaş bütün şiddetiyle devam ediyor. Her an savaşa girme ihtimaline karşı ordu hazır tutuluyor. Üretim sınırlı. Dışarıdan gelen bir şey yok. Ancak ülkenin dış borcu da yok. O günlerle bu günleri mukayese etmek ne kadar doğru?. Her mitingde aynı şey. Halk da koyun gibi. Yuhlar arasında alkışlar.

Seçim konuşmalarında uzak geçmişi konuşmak ne kadar doğru olabilir ki? Olay parti çekişmelerini de geçmiş, kişisel didişmelere dönmüş durumda.

En iyisi haberleri ve seçim konuşmalarını hiç izlememek galiba…

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..