Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '08

 
Kategori
Haber
 

İstanbul boğaz köprüsü turistik geçişlere açılmalıdır

İstanbul boğaz köprüsü turistik geçişlere açılmalıdır
 

Sözün Özü: İstanbul Boğaz Köprüsü turistik geçişlere açılmalı ve iki kıta arasında köprüden yürüyerek geçen turistlere sertifika verilmelidir.

İstanbul Boğaz Köprüsü dünyada iki kıtayı birleştiren tek köprüdür. Üzerinden yürüyerek kıtadan kıtaya geçebilirsiniz. Bu imkân bir insanın her zaman yakalayamayacağı bir anı yaşamında ölümsüzleştirir. Bu şansı bizler hariç dünya da herkes yakalayamaz. Dünyada bu şansı yakalamış olan insanlara da o geçişini belgelendirip o insanı farklı bir yere koymak gerekir.

Yürüyerek kıtadan kıtaya geç ve bu anı verilecek sertifika ile de ölümsüzleştir şeklinde yapılacak bir tanıtımla İstanbul a daha fazla turist çekmek mümkün olur. Tabi bu geçiş sertifikalarından iyi bir ücret alarak ayrıca bir gelirde sağlanabilir.

Boğazın doyumsuz güzelliklerini seyrederek geçen her turistin boğaz köprüsünün tam ortasında iki kıtayı da içine alan bir fotoğrafı çekilip sertifikaya konursa bu an da ölümsüzleştirilmiş olur.

Bu imkan başka bir ülkede olsaydı bu konu bir çok kez dünyanın gündemine otururdu. Bu imkânı öyle bir pazarlarlardı ki turistler yıllar önceden sıraya girerdi bu sertifikayı alabilmek için.

Tabi hemen akla boğaz köprüsünün güvenliği ve boğaz köprüsünden aşağıya atlamalar gelecek. Bu konuyu bir proje olarak ele alıp tüm sorunları çözerek proje uygulamaya konulabilir. Bugün ki teknoloji ve imkânlar ile çözülemeyecek konular değil bunlar.

14 Ekim 2008

Dr. Erdener ILDIZ

 
Toplam blog
: 80
: 805
Kayıt tarihi
: 25.09.07
 
 

Elektronik yüksek mühendisiyim. Bilgisayarlı kontrol sistemleri üzerinde doktora yaptım. Bir  şirke..