Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

03 Ağustos '06

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul'da neyimiz var?

İstanbul'da neyimiz var?
 

Geçenlerde bir yerlerde bir tomar kağıt buldum. Babam birilerinden, bin liraya, noter senedi ile arsa almış. Biz İstanbul'da bir şeyimiz yok derken, belki de baba yadigarı iki karış toprağımız vardır? Bilemeyiz!

İstanbul'da malımız mülkümüz olmasa da, İstanbul bizden sorulur. İstanbul'da subay çıktık. İstanbul'da evlendik. Üç oğlum da İstanbulludur. İkisi Zeynep Kamil Hastahanesi'nde, diğeri Kasımpaşa Deniz Hastahanesi'nde doğdu.

Dostlarımızı, sevgililerimizi, arkadaşlarımızı, akrabalarımızı, hatıralarımızı İstanbul'da bıraktık. Üsküdar'dan Ümraniye'ye babamızla yürüyerek gitmişizdir. Böğürtlen toplayarak! Bir zamanlar Fatih'de ikinci katı, sonrasında Kuzguncuk dolmuşlarını gözlemeyi kendimize iş edinmişizdir. Aklimiza her gelisinde hala yuregimiz pirlar, bir hos olur, kendi kendimize ic cekeriz! Sizlere de oykumuzun tamamini soyleyemeyiz!

Bakirkoy, Yesilkoy, Yesilyurt is yerimiz, Fatih, Uskudar dost yerimiz olmustur. Taksim'de bulusmus, Fatih Kilim Pastahanesi'nde konusmusuzdur. Dondurma mi, soguk, ben mi sogugum, diyen arkadasimizi hayran hayran dinlemis, Kadir Inanir'i bilemeden, kendisiyle sohbet etmisizdir! Dedem Nuri Ferikoy Mezarligi'nda, Hanimin babaannesi Hadiye Hanim Kozlu Mezarligi'da yatarlar. Zekai, Sekip hala Istanbul'dadir. Beni Sekip'e Zekai tanistirmistir. Ikisi de Istanbul'dadirlar ama birbirini bilmezler!

Suratimiza Istanbul'un suyu 12 yaslarimizda vurmus, tuzlu suyun dadi dudaklarimizdan hala gitmemistir.

Bizi Istanbullu saymasalarda, bizim gonlumuz Istanbuldadir!

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..