Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

İstanbul’da patlama dehşeti!

İstanbul’da patlama dehşeti!
 

Dehşet anları!


Bu sabah saat 10 00’a gelirken İstanbul Davutpaşa Mahallesi Çifte Havuzlar caddesinde ki 5 katlı bir iş hanında korkunç bir patlama meydana geldi. Patlamada 17 ölü ve 68’den fazla yaralı var. Ölü sayısının artmasından korkuluyor, yaralı sayısının artacağı ise neredeyse kesin çünkü iş hanında yüzlerce kişinin çalıştığı söyleniyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler’ in yaptığı açıklamaya göre iş hanında iplik atölyesi, kot taşlama atölyesi gibi iş yerlerinin yanı sıra bir de ruhsatsız çalıştığı belirtilen maytap atölyesi bulunuyordu.

Çevrede kazan ve boru parçalarının görülmesi ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kaza, doğalgaz sıkışması sonucu oluşan basıncın iş hanındaki bir buhar kazanının patlamasına sebep olduğu sanılıyor.

Ölümlerin kimyasal bir sebepten değil, kişilerin enkaz altında kalması sonucu olduğu söyleniyor.

Kordon altına alınan bölgede hummalı bir arama kurtarma çalışması yapılıyor. Ambulansların biri gelip, diğeri gidiyor. Enkazdan çıkartılan yaralılar acilen civardaki hastanelere sevk ediliyor. Enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu düşünülürse, çalışmaların uzun süreceği söylenebilir.

İş yerinde çalışan insanların yakınları olay yerine toplanmış durumda ve herkes yakınlarından haber almak için uğraşıyor. Yetkililerin bir süre sonra yaralıların isimlerini ve son durumlarını açıklayacağı belirtiliyor.

Umarım ölü ve yaralı sayısı artmaz. Maalesef, vefat edenlere Allahtan rahmet, yaralılara ise acil şifa dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..