Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

İstanbul karıştı, İstanbul Üniversitesi öğrencilerine sert müdahale

İstanbul karıştı, İstanbul Üniversitesi öğrencilerine sert müdahale
 

İstanbul Üniversitesi öğrencilerine sert müdahale (netten alıntı)


Demokratik bir ülkede bombalı saldırıları protesto etmek normal olmalı. 50 nin üzerinde günahsız insanların hunharca katledilmesi, yenilir, yutulur gibi değil. Hele bugün Mübarek Regaip Kandilinde gençlerin canlarını biber gazı ve tazyikli su ile yakmak niye? Bu günde hataların affedilmesi, daha hoşgörülü, anlayışlı davranılması gerekmez mi? Öğrencilere baskı uygulanmazsa onlar yürür, seslerini duyurur ve dağılırlar. Ellerinde top, tüfek yok ki. Aşağıda internetten okuduğum bu haberi okuyunca çok üzüldüm. Allah Ülkemize dirlik düzenlik versin, bu saldırıların kökü kurusun, yapan ve yaptıranlar da hem bu dünyada, hem de öbür dünyada hesabını versinler.

 NAHİDE ÇELEBİ

Öğrencilerden Reyhanlı protestosu

İstanbul’da üniversite öğrencileri Reyhanlı saldırılarını protesto etmek bugün Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisine yürüyor.

İstanbul'da düzenlenen Reyhanlıprotestosunu polis tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıttı. Su ve gazdan trafikte kalan sürücüler de etkilendi. Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırıları protesto etmek isteyen göstericiler Dolmabahçe’de buluştu. Kabataş ve Gümüşsuyu’ndan gelen iki grup Beşiktaş yönüne doğru yürümek istedi. Geniş güvenlik önlemleri alan ve yolu kapatan polis göstericilerin yürüyüşüne izin vermedi. Barikatı geçerek yürümek isteyen göstericilere polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Bu arada polisin yolu kapatması nedeniyle yolda kalan ve tazyikli suyla biber gazına maruz kalan sürücüler durumu korna çalarak protesto ettiler. SAAT,  SAAT YÜRÜYÜŞ Saat 15.00’te Beyazıt Meydanı’nda toplanan İstanbul Üniversitesi öğrencileri tramvay yolundan Dolmabahçe’ye yürüyüşe başladı. 15.00: Yürüyüşe geçen yüzlerce öğrenci “Reyhanlı Katliamının Sorumlusu AKP’den Hesap Soruyoruz pankartı ile “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Davutoğlu İstifa”, “AKP Besliyor, Çeteler Vuruyor” ve “Katil ABD Orta Doğu’dan Defol” dövizleri taşıyor. Galata Köprüsü'nden geçen yürüyüşte köprü trafiğe kapatıldı. 15.30: Marmara Üniversitesi öğrencileri ise Kadıköy'den vapurla Kabataş'a geçiyor. Öğrenciler vapurda pankart açtı. 16.00: İstanbul Üniversitesi öğrencileri ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri MSGSÜ Fındıklı Kampüsü'nde birleşti. Tophane yolundan Dolmabahçe’ye yürüyen öğrenciler için trafik kapatıldı. 16.15: Kabataş'ta Marmara Üniversitesi öğrencileri de İstanbul Üniversitesi ve MSGSÜ öğrencilerine katıldı. 16.20: İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Gümüşsuyu Kampüsü önünden Dolmabahçe'ye yürüyor. Polis ise Beşiktaş'a giden yolu 3 TOMA ile kapattı. Polis Dolmabahçe önüne açıklama yapmaya izin vermeyeceklerini anons etti. 16.25: Polis Dolmabahçe önündeki öğrencilere biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Öğrenciler gazdan kurtulmak için Tophane yönüne doğru dağıldılar. Bugün Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisinde son bulacak yürüyüşe İstanbul’daki yedi üniversitenin öğrencileri katılıyor. İstanbul’daki yürüyüş güzergahları şöyle: Boğaziçi Üniversitesi: 14.30 Güney Kapı Galatasaray Üniversitesi : 15.00 Sahil Merdivenler İstanbul Üniversitesi : 15.00 Beyazıt Meydanı İstanbul Teknik Üniversitesi : 16:00 Gümüşsuyu Kampüsü Makina Fakültesi Önü Marmara Üniversitesi : 15:00 Kadıköy (Eminönü-Karaköy İskelesi) Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi : 15:30 Fındıklı Kampüsü Kapısı Yıldız Teknik Üniversitesi : 14:30 Davut paşa Kampüsü Yemekhane Önü

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..