Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '14

 
Kategori
Kitap
 

İstanbul'un Kitapçısı

İstanbul'un Kitapçısı
 

“İstanbul Kitapçısı”

Tarihi Eminönü iskelesi, artık yalnızca seyahat edenlerin değil kitapseverlerin ve hediyelik eşya tutkunlarının da uğramadan geçemeyeceği bir adres oldu.

Topkapı, Beyoğlu, Süleymaniye, vefa ve Kadıköy şubelerinden sonra, 6’ncı şubesini, herkesin bildiği tarihi Eminönü kâtip çelebi iskelesinde kitap severlerle buluşturan kültür a.ş. , yeni kitapları ile İstanbul’u anlatmaya devam ediyor…

İstanbul kitapçısını daha yakından tanımak için kültür aş. projeler müdürü fatih yavaş ile İstanbul kitapçısını ve kitaplarını konuştuk…

İçinden İstanbul geçen kitaplar

Yeni şubede satışa sunulacak olan kitaplar konusunda var olan çizgi korunarak çeşitlilik arttırılacak. “içinden İstanbul geçen kitaplar” sloganı ile başlatılan yayıncılık çalışmaları, İstanbul’un bilinmeyen nice güzelliklerini gün yüzüne çıkardı. İstanbul kitapçısı, İstanbul’u tanımak isteyenlerin yanı sıra araştırmacıların ve meraklı okurun da ilk adresi oldu.

Kültür a.ş. projeler müdürü fatih yavaş, İstanbul kitapçısının, kültür a.ş.’nin güzide markalarından bir tanesi olduğunu belirterek, “kültür a.ş. olarak kurulduğumuz günden bu yana artan bir heyecanla, İstanbul’u kitaba nakşederek geleceğe kaydetmenin hassasiyetini taşıdık” dedi.

“kitabın prestiji” sözü ile başlattıkları yayıncılık çalışmalarının, İstanbul’un bilinmeyen nice güzelliklerini gün yüzüne çıkardığını söylüyor ayrıca, İngilizce ve Türkçe olarak basılan bu yayınların, İstanbul’un tanıtımında da bir kültür elçisi olduğunu kaydetti.

İstanbul’un yeni markası: hediyem İstanbul

İstanbul kitapçısının Eminönü şubesinde,  kültür a.ş’ye ait yepyeni bir hediyelik eşya markası olan “hediyem İstanbul ”un ürünlerinin de satılacağını vurguladı. yavaş, “hediyem İstanbul” hakkında şu açıklamada bulundu:

İstanbul temalı hediyelik eşya tasarımı için oluşturduğu yeni markası olan hediyem İstanbul, şehrin kendine has tarihî, kültürel ve sanatsal özelliklerini yansıtacak ve hatıra niteliği taşıyacak olan özgün tasarımlı hediyelik eşyalardan oluşuyor. İstanbul’un marka değerine katkı sağlamak amacıyla da üretilen bu özel tasarımlar, geniş yelpazedeki ürün çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Hediyem İstanbul markası altında geleneksel el sanatı ürünlerinden replikalara, dekoratif ürünlerden, cam, porselen ve seramik ürünlere kadar hediyelik eşya adına hemen her şeyi bulmak mümkün.

Şehir hatlarına ait tarihî kâtip çelebi iskelesi İstanbul kitapçısına dönüştürülürken iskelenin orijinal dokusuna zarar verilmediğinin altını çizen yavaş,  “kitapçı için hazırlanan yeni mekânda hediyem İstanbul markasına ait ürünlerin yanında İstanbul hatıraları konseptiyle şehir hatlarına ait ürünlerin de satılacağını vurguladı.

En çok satılanların içinde ise;

İstanbul’un 100 serisi en çok satılan kitaplar arasında yer alıyor.  bu seri 100'lerce farklı İstanbul öyküsünü, karakterini, mekânını, eserini, sokağını, yayınlarını şiirlerini ve şarkılarını ayrı kitaplarda toparlıyor. İstanbul’un 100'leri adlı bu serinin tüm kitaplarını okuyarak İstanbul’u tekrar tekrar keşfetmeniz mümkün.

Kısaca İstanbul kitapçısı, İstanbul’un kalbi Eminönü’nde herkesin rahatlıkla girip çıkabileceği kitap ve hediyelik eşya alabileceği muhteşem boğaz ve galata kulesi manzarası eşliğinde keyifli bir yorgunluk kahvesi içebileceği, İstanbullulara ait yepyeni bir kitap-kahve konsepti oluşturdu

 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..