Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '08

 
Kategori
İlişkiler
 

İstemiyorum sizin SOYADInızı

İstemiyorum sizin SOYADInızı
 

http://www.bakaml.k12.tr/ataturk/hayati/aa05.jpg


Bir kadın için özgürlük, babaevinde mümkün değildir , çoğu kişi daha rahat yaşamak için evlenir, ama bu çözüm değildir , değişen SOYADI kadına ne rahatlık ne de yenibir yaşam tarzı getirir. İlk zamanlar güzeldir, çünkü alışılagelmiş hayatının dışında birşeyler vardır , zaman ilerledikçe hayatı rutinleşen kadın bir de çocuk girdiyse yaşamına, annelik görevi üstlenmiştir artık, bundan sonraki görevi çocuklarına iyi bir anne olmak, kocasına kadınlık görevi yapmak ve ev işleriyle uğraşmaktır .

Oysa bekarken neler hayal etmişti kadın, evlenecek romantik akşam yemekleri hazırlayacak kocasına, sevdiklerine gideceklerdi eşiyle, haftada bir mutlaka sinema olmalıydı hayatında, çalışmalı, beraber kazandıkları paralarıı birikime dönüştürmeli, mutlu mesut yaşamdı sadece emelleri.....

Aradan geçen zaman eşleri yakınlaştırmak yerine, günümüzde anlaşamıyorlar diye başka kollara itiyor, mutluluğu dışarda arıyor hem erkek, hem de kadın, her istedikleri elinin altında olmasına rağmen , ne aranır dışarda neden önemsemmez kurulan yuva, çaba göstermek çok mu zordur?


Mutlu bir hayat sürmek için girilen yoldan, ne yazıkki boşanmayla sonuçlanan ayrılıklar, tek başına yaşam mücadelesi veremeyen kadın, çıktığı özgürlük yolunda artık geri adımlarla yürümek zorunda kalıyor.


Bu dünyada ne babasının SOYADI, ne de kocasının SOYADI mutlu edememiştir kadını , bırakın özgürlüğünü birilerinin gölgesi altında yaşamasın kadın, toplum olarak da artık birşeyleri düzeltmenin zamanı gelmedi mi?

 
Toplam blog
: 16
: 1361
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1993'den beri Antalya'da yaşıyorum. Bilgisayar programcılığı mezunuyum ve şu anda bilgisayar firması..