Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

İstifa etmemeli, neden mi?

İstifa etmemeli, neden mi?
 

Ne zaman bir lafı doğru yerimizle dinleyip, doğru bir biçimde anlayacağız oldukça merak ediyorum!

Onur Öymen’in Dersim’i içeren sözleri de tartışma noktası oldu olmasına ama öyle yerlere çekildi ki, sanki o sözler söylenirken ben Onur Öymen’i dinlemedim zannettim.

Ne faşistliği kaldı adamın, ne ahlaksızlığı…

Oysaki sözlerini dikkatle bir kez daha okumakta, dinlemekte oldukça yarar var.

Ne demişti Onur Öymen?

“Kurtuluş Savaşı’nda, Şeyh Sait isyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Kimse ‘analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım’ dedi mi? İlk siz diyorsunuz. Çünkü sizin terörle mücadele cesaretiniz yok.”

Onur Öymen’in demek istediği o kadar açık ve net ki. Atatürk devlete isyan edenlerle masaya oturmamıştır. Devlete isyan edenlerle konuşmak yerine isyanı bastırma yoluna gitmiştir. Şu anda yapılan açılım tartışmaları ve PKK pazarlığı bu durumun yani Atatürk’ün uygulamasının tam tersidir.

Onur Öymen ne bir vatandaşın ölümünü tasvip ettiğini açıkladı, ne de soykırımları destekledi.

Aleviler iyi ki öldürüldü, iyi ki Tunceli halkını öldürmüşler mi dedi?

***

Hemen ayağa kalkıp bas bas bağırmak neden, anlayamadım?

Başbakan Erdoğan başta olmak üzere birçok CHP karşıtı, bu sözleri yanlış algılatmak için mücadele ediyor. Aleviler de bu açık ve net sözleri neden böyle algılamak istediler ayrı bir muamma. Ancak sözün öyle eğri, büğrü anlaşılacak bir noktası yok.

Kaldı ki Atatürk’e, CHP’ye Dersim’le ilgili eleştirilerini sıralayanlar Dersim olaylarının uygulayıcısı Celal Bayar’ı neden ağızlarına almıyorlar?

İsmet İnönü’ye hain damgasını yapıştıranlar, eleştiremedikleri liderlerin yaptıklarına bir kez daha bakma fırsatı bulurlarsa dediklerimi çok iyi anlayacaklardır.

Oturduğumuz yerden duymak istediğimiz gibi duymak kolay. Önemli olan söylenenlerin ne anlama geldiğini doğru anlayabilmek. Artık çamur at izi kalsın, herkes bir sorunla uğraşsın anlayışı sona ermeli. Saçma sapan tartışmalar yerine mantıklı şeyler konuşma vaktidir bugün!

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..