Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

İstifaya doğru

İstifaya doğru
 

Herkese selam uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. Bu aralar hep vizelerimiz vardı. İnsan başını kaldıramıyor ya bu sınavlar yüzünden. Neyse bir şekilde atlattık sınavları. Bu aralar ilgilendiğim belli şeylerin başında tabi ki birçok türk genci gibi futbol ve Türk milli takımı oldu. En son kazanılan Norveç maçından sonra daha da ön plana çıkan bu gururlu tablo umarım hazin bir öykünün başlangıcı olmaz. Tabi ki her Türk gibi milli takımımızın galip gelmesini istiyorum. Ama bence artık önemli olan yenmek ya da yenilmek değil bunun yanında insanın değişkenlik gösteren davranışları. Biliyorsunuz yarın milli takımımızın Bosna Hersek ile maçı var. Bu maçı kazanırsak zaten istediğimizi almış oluyoruz. Ama ya kazanamazsak ne olacak? İşte görünüşte basit ;ama biraz kafa yordunuz mu gerçekten büyük bir soru işareti.Bosna Hersek hem futbol kültürü bakımından bizden farklı hem de bizim kadar futbolu düşünmeyem bir ülke.Zaten grubumuzda ki durumundan dolayı kaybedecekleridebir şey yok. Yani biraz da olsa bizi zorlayabilecek kapasitedeler.

Ama ne olursa olsun çoğu futbol otoritesi de dahil bizim bu maçı alacağımız görüşünde birleşmiş durumda. Umarım bir sorun çıkmaz. Neyse asıl değinmek istediğim konu şu.Ve sizlere sormak istediğim soru budur? Sizce Fatih Terim bu maçı kazansak da kazanmasak da istifa etmeli mi? Belki de henüz birçok kişinin gündeminde olmayan bir soru.Ama yarın ki maçta alınabilecek bir mağlubiyet yine suçu bazı köşe yazarları tarafından yerden yere vurulacak Fatih Terim'e itecektir. Bu nedenle bence Fatih Hoca yarın yensek de yenilsek de istifa etmesinin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.Şöyle bir düşünün milli takımımızı ilk defa Avrupa ya götürmüş belli başlı başarıları ilk defa onunla kazanmış bir milli takım ve bir milli medya . Norveç maçını kaybetseydik ne milli takımın halini ne milli medyanın halini ne de Fatih Terim'in halini düşünemiyorum.Dün şöyle bir futbolu tartışma programlarına(!) bakayım dedim. Keşke bakmaz olsaydım.İzlediğm hemen hemen her kanalda her kafadan farklı ses çıkıyor ve bu ses insanın başını o derece ağırtıyor ki insan sinirinden ne yapacağını şaşırıyor.

Hatta öyle bir şey oluyor ki on dakika öncesine kadar Fatih Terimi taşlayan adam daha sonra onu baş tacı yapıyor. Ya da bunun tam tersi. Neyse ama benim düşüncem budur. Yani en kariyerli Türk hocalarımızdan biri olan Fatih Terim daha fazla yıpranmamalı ve bence yarın ki güzel oyun ve güzel bir maçtan sonra istifa etmelidir.Ve öyle birşey olursa da buna kimse şaşırmamalıdır.Eğer öyle bir istifa olmasa da bu istifa birgün bu şekilde yaşanacaktır.
 
Toplam blog
: 15
: 473
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Atatürk'ümüzün ülkemize kazandırdığı son illerden biri olan Hatay'da 1988 senesinde doğdum. Karadeni..