Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İyi Bir Film Nasıl Belirlenir?

Günümüzde sinema sektöründe bir filmin iyi olup olmadığının anlaşılmasının en iyi yolu uluslararası çeşitli firmaların puanlamalarına bakmaktan geçiyor. Peki bu puanlama ve kriterler neye göre belirlenir? Bir filmi baz alarak yaptığımız değerlendirmeler öncelikle filmin kategorisine bakmaktan geçiyor. Eğer baz aldığımız film bir bilim kurgu ise bakılacak kriterler bellidir. Yapılan efektler, oyunculuk değerlendirmeleri ve senaryoya bağlı kalınıp kalınmadığıdır. Tabii ki çevreden gelen yorumlar ve değerlendirmeler de çok önemlidir. Çoğu site kriterlerinin yanında izleyicilerin yorumlarını da önemsemektedir. Tabii ki bir filmi izlenebilir kılan en önemli özelliklerden birisi de arkadaşlarımızdan ve çevremizden aldığımız tavsiyeler ve yorumlardır. Eğer bir arkadaşımız bize filmin çok iyi olduğunu söylerse film izlerken belirlediğimiz etken olarak bu tavsiyeyi ele alırız. Bunun yanında filmin "trailer" yani fragmanının da dikkat çekici olması gerekiyor.
 
Ek olarak bazı insanlar vardır ki kendi ülkesinin yapımlarını beğenmez ve farklı kültürlerden farklı eserleri izlemek isterler. Başvuracakları kaynak ise bariz ortadadır. İnternet. İşte bu noktada az önce bahsettiğimiz yorumlar ve değerlendirmeler dikkate alınmaktadır. Ve sonuç olarak filmi izlemeye başlarız. Filmi izlerken dinlediğimiz yorumlar ve izlediğimiz fragmanlar gözümüzün önüne gelir. Bunlar da filmin yorumları kendisinin ve yorumların tutarlı olup olmadığını belli eder.
 
Filmi bitirdiğimizde ise sıra gelir yorum yapmaya. Bu sefer değerlendirmelerini baz alarak yaptığımız siteye girip filme yönelik kendi yorumlarımızı yaparız. Bu yorumlarımız da diğer insanlara filmi izlemeden önce birer kaynak olur. Kendi çevremizden de anlaşılacağı üzere o filmi tavsiye eden arkadaşlarımız tavsiyesinde filmlerin yaptığı hasılatlar da artmaktadır. Bazı sitelerde filmlerden yapılan hasılatlar da yer almaktadır. Bu hasılatların sitede yer alması sonucu izleyici, o filmin hasılatına bakarak ne kadar iyi olup olmadığını anlayabilir.

 
 
Toplam blog
: 13
: 895
Kayıt tarihi
: 26.07.17
 
 

21 Temmuz 1990'da İstanbul'da doğdum ve yaşantıma hala İstanbul'da devam ediyorum.. 6 farklı dizi..