Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İyi Çalışmalar

İyi Çalışmalar
 

Ben Salih Arıkan 25 Şubatta yapılan Genel Kurulla  tekrar Türkiye Beyazay Derneği İzmir şube Başkanı oldum.

Bu zamana kadar neler yaptık. Bilgisayar Ekpss Kursları görmeyenlere ders çalıştırma programları aylık seminerler Beyaz baston dağıtma programları piknik gezi iftar programları sosyal yardımlar. Ve en önemlisi danışmanlık.

Engelli ve Aileleri farklı sorunlar yaşıyorlar. Bu sorunlarla bazen başa çıkmakta zorlanıyorlar. Biz haklarını anlatmaya çalışıyoruz. Radyo ve TV Programlarımız Gazete Dergi ve Blog yazılarımız Sosyal Medya yazılarımızla bilgilendirmeye ve kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Farkındalık Seminerlerimiz.Toplum engelliyi tanımıyor.Nasıl davranacağını bilmiyor. Bir iletişim köprüsü kurmak gerekiyor. Bu amaçla Okullar Yurtlar Dernekler ve farklı yerlerde seminerler veriyoruz.

Sorunlar nasıl çözülür bizce sorunların çözülmesi birlikte yaşama kültürüyle olur. Siz gözlerinizi kapatarak tekerlekli sandalyeye oturarak engellileri tanıyamazsınız ancak birlikte yaşanırsa ön yargılar azalır.Bunun bahanesi de spor sanat gezi piknik gibi engelliler ve engelsizlerin birlikte hayatı paylaşacakları bahaneler oluşturmak gerekiyor. Çay içip sohbet etmek bir filmi yâda kitabı tartışmak ve buna benzer çalışmalar yapmak gerekiyor.

Bu amaçla yeni dönem faaliyetlerimizi anlatmak ve toplumla paylaşmak istiyoruz. Radyo televizyonda konuşarak telefon bağlantıları yaparak gazetelerde röportaj yaparak çalışmalarımızı geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz. Sizlerin çalışmalarımızı ve engellik meselesini daha çok konuşulur ve tartışılır olması ve engellilerle engelsizlerin birlikte yaşama kültürünü arttırıcı çalışmaların yaygınlaşması konusunda tanıtım desteğinizi bekliyoruz.

Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

Beyazay İzmir Faaliyetlerimiz

https://www.youtube.com/watch?v=HD58JVgFRRU&t=4s

 

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..