Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '09

 
Kategori
Eğitim
 

İyi karne velinin kötü karne çocuğun

İyi karne velinin kötü karne çocuğun
 

Karne


İyi Karne Velinin Kötü Karne Çocuğun

Bir eğitim öğretim daha ilk dönemini bitirmek üzereyiz. Öğrencisi okula giden tüm evlerde bir telaş ve heyecan dalgalar halinde yayılmak üzere.

Karne değişik anlamlara gelse de bizim ele alacağımız karne bir sürecin notla ifadesi olarak algılanabilir. Öğrenci karnesini iki guruba ayırabiliriz, iyi notla dolu, kötü notla dolu karne ortası yok mu derseniz yok. Bir öğrencinin karnesi ya iyi olmalı ya da iyi olmalı. Bilerek aynı kelimeyi iki kere kullandım bunun ortası yok iyi biline. Çocuklara karne ne ifade ediyor diye sorsanız şöyle ifadeler duymanız büyük olasılık; İyi not içeren bir karne büyük ödül, kötü karnenin sonu ise en hafifinden azar diye tanımlanır.

Karnedeki notlar bir süreç sonunda ortaya çıkan sayısal değerlerdir. Yani karnesi zayıf olan bir çocuk kadar anne ve babası da sorumludur. Süreci okul, öğretmen ve çocuk arasında takip etmek biz velilerin temel işlevi olsa gerek.

Bir de şunu açığa çıkarmanız gerek karne bizim için ne ifade ediyor. Çocuk için ne anlam taşıyor. Şu saplantıya sakın kapılmayın, iyi karne velinin, kötü karne çocuğun değildir. Daha önceki yazılarımızın birinde söylemiştik her bireyin öğrenme, anlama, kavrama özellikleri farklı farklıdır. Öğretmenin verdiği not elbette ki önemlidir. Fakat asıl önemli olan çocuklarımızı kendi ilgi alanını ve kapasitesini kavramış, karne ve not kaygısından uzak bireyler olarak yetiştirmek değilmidir?

Kulaklarıma iyi güzelde ya “OKS, ÖSS” gibi sınavlar ne olacak soruları geliyor.

Bu sorunun cevabını inanın ben dâhil kimse bilmiyor.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..