Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

İyi polis, kötü polis

İyi polis, kötü polis
 

Merhabalar. Önceki haftalarda MHP Hep Bir Oyun İçinde yazımızda MHP ile ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) arasındaki ilişkiden, yakınlaşmadan bir cümle ile bahsetmiştik. Bu yakınlaşma bugünlerde biraz daha olgunlaştı. Hatta birlikte organizasyon hazırlığı yapma aşamasına dahi geçti.

14 Nisanda Ankara’da Tandoğan Meydanında yine bir cumhuriyet mitingi var. Miting diğerlerinden farklı değil. Yine kahrolsun AKP, yaşasın laiklik, gitsin emperyalistler, gelsin bizimkiler. Uzun süredir yapılan bu mitinglere alışığız. Mitingde neler yaşanacağını, hangi konuşmaları, kimlerin yapacağını bile kafadan söyleyebiliriz. Ama bu güne kadar MHP ile ADD arasında bir işbirliğinin var olduğu iddiaları hep yalanlanırdı. CHP’nin izlemiş olduğu siyaset çizgisi ile MHP’nin çizgisinin çok farklı olduğu iddia edilirdi. Ulusalcılık ile Milliyetçilik aslında aynı kavram değildi onlara göre. Nasıl olduysa bu cepheler AKP karşıtlığında buluştular.

Miting hazırlığı ağırlıklı olarak yine ADD tarafından yapıldı. Bu bağlamda katılımı artırmak için çeşitli ziyaretler yapılıyor. Fakat MHP’ye yapılan ziyarette diğer ziyaretlerden farklı bir ortam oluşuyor. Adeta pazarlık ortamı. MHP yöneticileri ile ADD yöneticileri mitingde hangi sloganların atılması konusunda pazarlık yapıyorlar. Hangi sloganın AKP’nin işine yarayacağı, hangi sloganın yerinde olacağı vb. gibi pazarlıklar. Bu mitingden ne edip edip AKP’ye karşı ciddi bir güçle çıkmalıydı iki parti de. Bütün hesaplar o yönde.

Aklıma bir dönem pazarlama müdürü olarak çalıştığım firma geliyor. Patronum şöyle demişti. İyi polis, kötü polis çok büyük bir yönetim stratejisidir. Sen iyi polissin ama kötü polisin dediğini yapmak lazım. Yoksa iyi polis için pek de iyi olmaz. O yüzden bunu tatlıya bağlamak, bu işi halletmek gerekir. Bugünkü siyasi havamız aynen öyle. MHP iyi polisi oynuyor. Kötü polis CHP. AKP CHP’den kaçayım derken her seferinde MHP’ye tutuluyor. İyi polise yani. MHP’nin bir çok kanunda oynamış olduğu iyi polis rolünü AKP yutmasa da bu rol devam edecek. Başörtüsü değişikliği, parti kapatma hakkındaki kanunlar üzerindeki teklifler bu yönde değil miydi? CHP geriyor, MHP bir kanun teklifi patlatıyor.

Vatan Gazetesinden Mustafa Mutlu bugün Tandoğan’daki mitingle alakalı bir yazı yazmış. Kendi aklınca oradaki insanları ihbar etmiş. Yazının altına yazılan bir yorum dikkatimi çekti paylaşmak istedim.

<ı>“Ya kardeşim ne darbesi bunların tek korkusu hortumlarının kesilmesidir.Bundan önce Ülkenin durumu çok mu iyiydi. Tuncay Özkan´cılar nerdeydi? Hortumcular bankaları boşaltırken bunlar nerdeydi? Ya pardon zaten bunlar ülkeyi soyup soğana çevirenlerdi benimki de laf mı?”

<ı>

Saygılarımla..

 
Toplam blog
: 24
: 493
Kayıt tarihi
: 15.03.07
 
 

1982 Bayburt doğumluyum. Bilgisayar Programcılığı Mezunuyum. Konya'da yaşıyorum ve şu anda özel bir ..