Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '18

 
Kategori
Yılbaşı
 

İyi Seneler...

Her yıl Aralık ayının ikinci yarısında bir hareketlilik, bir heyecan başlar şehirlerde. Alışveriş merkezleri rengarenk yeni yıl ışıkları ile donanır ve ülkemizin ve dünyanın çeşitli yerlerinde yılbaşı ağaçları süslenir özenle. Ayrıyeten insanlar yeni yılın gelmesiyle sevdiklerine alacakları hediyelerin tatlı telaşına düşerler. 

Tecrübeyle sabittir! Acısıyla tatlısıyla geçen koca bir yılın ardından bir gün bile yeni yılı hoş karşılamaya yeterli olur. İster zengin ister fakir olalım; Herkes kendi ölçülerinde yılbaşını güzel karşılayıp, hoş vakit geçirerek, unutulmaz bir zaman yaşayabilir. Bu sebeple yeni yılın her şeyden önce herkese ve her eve neşe, huzur, bereket ve güzellikler getirmesini diliyorum.

Yılbaşında yaşanacaklar hepimiz için oldukça önemlidir; Nihayetinde, huzur, sevinç ve kederle geçen uzun ve yorucu bir yılın ardından bir gün olsun yirmi dört saati kendimize ve sevdiklerimize ayıracağımız ve dolu dolu yaşayabileceğimiz zamanımız olur. Otuz Bir Aralık akşamı saat tam on iki de yeni yıla merhaba derken, gözlerimizde umut ışıkları belirir, hediyeler alır, kurulan güzel sofralar etrafında eğlenir, birbirimizi kutlayıp, hatırlamak için zaman ayırırız. Eski yılın yanlışlarını bir kenara bırakır ve yeni yılda bunların olmaması için umut besler, dualar ederiz. Bana göre sırf bu güzel duyguları yaşattığı, insana, hayata ve gelecek zamana ümit verdiği için sevilmeyi ve beklemeyi hak eder ışıl ışıl yılbaşı geceleri.. O yüzden özeldir, güzeldir, değerlidir...

Yeni yıl için hepimiz yeni yeni kararlar alır, yeni hedefler koyarız önümüze.. Bu yıl daha çok çalışacağım, okulumu bitireceğim, işimde terfi edeceğim, daha iyi bir insan olacağım filan. Hatta spor yapmaya başlayacağım diyen birilerini mutlaka duymuşsunuzdur. Aslında bu gibi kararlar almak için bir vesiledir yeni bir yıla başlamak. Üstelik yeni gelen yılla birlikte umutlarımız ve hayattan beklentilerimiz de artar. Ayrıca hayata bir mola verip, yeniden başlamak için güzel bir şans yakalarız. Bir nevi yenilenme terapisi yani.

Hepimiz yeni gelen yılın sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçmesini istiyor, umut ediyor ve bekliyoruz. Yazımızın son bölümünde yeni yıl inşallah ülkemize ve tüm dünyaya huzur, barış, kardeşlik ve refah ortamı getirsin dileklerinde bulunalım. Geçekten de herkesin rahat nefes almaya ve mutlu olmaya çok ihtiyacı var. O nedenle yeni yılla birlikte ülkemizdeki kısır siyasi çekişmeler, toplumsal kamplaşmalar ve içinden geçtiğimiz çetin ekonomik kriz son bulsun. Adı terör, harekat, demokrasi olsun, hiççç farketmeeezzz! Suriye de yaşayan milyonlarca masum insana ve çocuklarına kıyılmasın! bütün insanlığı ve diğer canlıları tehdit eden kötü savaşlar, çıkar kavgaları ve zulümler bir bir son bulsun. Temennim odur ki, yeni yılda sevgiyle dolsun tüm kalpler, kardeşlik çoğalsın, vicdanlarımızı kanatmasın kötülükler.

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..