Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

İyi şeyler düşünmeli miyim?

Abdullah Öcalan yakalanıp altın tepside sunulurken asılmayacağı taahhüdü alındıkdıktan sonra Türkiye' ye teslim edilmişti. Süregelen astın, asamadın, al sen as gibi polemikleri bir tarafa bırakıp nasıl masaya oturup devletle görüşebilecek hale getirildi? Yada anlaşma şartlarına hükmeder duruma getirildi? Son bir yıldırda " açılım" adı verilen bölünme projesine yön verir duruma sokuldu. 

BDP' lilerin ve diğer Kürtçü siyaset güdenlerin "asıl muhatap" olarak sürekli İmralı' yı işaret etmeleri Öcalan' ı ön plana çıkartmaya yetti.İmralı- Kandil ikili ittifakı sağlanınca BDP devre dışı bırakılarak şehir yapılanması denilen KCK siyasete hükmeder oldu. 

Hükümet bu işin çok gerilerinde kalmasının sebebi "kazan- kazan" politikasıdır. Hem tarihi adım atma düşüncesi, hem seçim yatırımı yanyana getirildi. Doğuda oy alma sıkıntısı yaşamadı ama son seçimlerden sonra AKP' nin düşme eğilimi içine girmesi veya iktidarını devam etmesi başbakanın cumhurbaşkanlığı projesine bağlı. 

Tepeden bakınca Özal'ın ANAP'ına benzer bir hadise yaşanması muhtemel. Aklımıza şöyle bir soru geliyor: Ülke ağır sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunlar bizi tahmin dahi edemediğimiz olaylara sürükleyebilir. Acaba başbakan (aksini düşünüyorum ama) bir vebaldan kurtulmak mı istiyor? 

Bahsetmeye çalıştığım vebal; Habur rezaletinden sonra itibara layık görülen terör tarafının bizzat iktidar tarafından şımartılıp önünün alınamaz hale getirilmesi ve taraf kabul edilmesidir.Belli bir süre sonra bazı soruların cevaplarını millete vermek zorunda kalacaklar ki bu soruları iyi niyete bürünüp AKP' ye oy verenler soracaklar. 

Terörün yeni takdiklerinden biri bu.AKP' yi mevcut muhalefetle sarsmaya gücü yetmeyenler AKP içindeki çözülmelere ümit bağlamış durumdalar. 

Öcalan' ın yakalanması, AKP' nin hemen iktidara gelmesi, Kürt sorununu kendi sorunu kabul etmesi bir tesadüf olamaz. Zaten Öcalan bu gerçeği başından beri biliyordu. Yakalandığında devlete hizmet etmk itediğini söylediği zaman duygusallık denmişti. Kendini kurtarmak istiyor denmişti. O' da biliyorduki Anadolu deyimiyle, paşa paşa yaşatılacaktı. En başından beri Öcalan' ı güçlü kılan hadise bu.Kimlere dayandığı ayrı konu. 

Kürt Açılımı konusunda hem içerden , hem dışardan AKP' yi zora sokan bu durum. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..