Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '16

 
Kategori
Siyaset
 

İyi terör, kötü terör, çirkin terör

İyi terör, kötü terör, çirkin terör
 

bak bu kötü terör, şimdilik


Selamlar Canlar,

Terörün hüküm sürdüğü bir dünya haline geldik biliyorsunuz değil mi? Dünyayı terör örgütleri ve onların eylemleri yönlendirmeye başladı değil mi?

Yukarıdaki soruları kendimiz düşünerek sormuş olsaydık bir iki araştırma sonrasında bu soruların cevaplarının ne kadar saçma olacağını görür ve gerçeklere dönmeye başlardık.

Bu blogda özellikle gizli planlar ve üst akılla ilgili yazılıp çizilenlerin kurgu, komplo veya saçmalık olduğunu düşünmekte elbette ki serbestsiniz. Ama unutmayın hayat çoğu zaman kurgudan daha kurgusal olabiliyor.

Bombalar her tarafta patlıyor. Her tarafta insanlar öldürülüyor, katlediliyor. Ama her ne hikmetse Boko Haram örgütünün Nijerya'da yaptıkları iki dakika manşet olabilirken, Brüksel saldırısı günlerce manşetlerden düşmüyor. Veya Suriye'de açlıktan ölen çocukların, sahile vuran cansız bedenlerin fotoğrafları "ödül " haberleriyle zihnimizi süslerken Norveç katliamcısı yerden yere vurularak beynimize kazınıyor.

İyi terör örgütleri listesi var mesela bu arkadaşların. "Bu arkadaşlar" tabirini kullandığım insanların kimler olduğunu daha önce de söyledim. İstediğinize inanmakta veya inanmamakta elbette serbestsiniz ama bu dünyayı birkaç aile ve birkaç adam yönetiyor. İşte bu arkadaşlarımız terör örgütlerini de beyinlerimizde kategorize etmeye çalışıyorlar ve bunu çok iyi şekilde başarıyorlar inanın.

İyi terör örgütü

En başta gelen; ETA

İspanya'nın Katalonya bölgesinin ayrılması için verdiği yaklaşık 30 yıllık eylemler silsilesinin ardından silah bırakan "gerçek" özgürlükçü terör örgütü.

El Kaide

Afganistan başta olmak üzere birçok farklı merkezde örgütlenmeye sahip ABD'nin Sovyetler Birliği dönemi hatırası olarak türettiği meşhur Usame'nin örgütü. Hani şu 11 eylül olayını düzenleyenler. Tabii yerseniz.

Pkk

Türkiyen'nin doğu ve güneydoğusunu rahat bırakmamak adına kurulmuş çok uluslu şirket/örgüt. Bunların sahibi, babası çok. Dahası bunlardan türeyen veletler de çok. Avrupa algısı olarak da bunlar "özgürlükçü kürt savaşçılar" olarak bilinen bir cici terör örgütü. Amaçları da söylemleri de "kürdistan!" bölgesindeki işçi haklarını korumakmış arkadaşların. Ama ne tesadüf ki bunların o savunduğu işçilerin memleketleri taşeronlar için işçi pazarı hükmünde ya neyse...

Boko Haram

Nijerya gibi nüfusu fazla bir müslüman devleti hizaya getirmek için var gücüyle savaşan bir cici örgüt bunlar. Özellikle küçük yaştaki kız çocuklarını kaçırıp seks kölesi yapmalarıyla biliniyor bu şerefsizler.

Kötü terör örgütü

Işid-Daeş

Bunlar bir anda nereden çıktığı belirsiz imajı verilmiş gözü dönmüş cani sürüsü. Hani bunlara karşı üstün gelebilecek başka bir güç yok. Onlarca savaş gemisi Akdeniz'de beklerken, karadan ve havadan saldırılar yapılırken her ne hikmetse halen çadırda yaşayan liderlerinin fetvalarıyla! kana buladılar ortalığı. Paris, Brüksel, Ankara, Suruç gibi ses getiren eylemleri var. Ama nedense ilk çıkış noktaları Musul'daki Türk Konsolosluğunu ele geçirmeleri.

Çirkin terör örgütü

El Nusra 

Bu kategori ise haklı olduklarını kimseye anlatamamaları ile yakınanlar. Hani bunlar zorba yönetimlere karşı savaşıyorlar ya. Ama kimseye inandıramıyorlarmış işte. Hani savaştan kaçanların evlerini yağmalamışlarmış ya bu yalanmış. Tabii yerseniz...

Terörü böyle kategorize ettikten sonra sıra mücadele etmeye geliyor tabii. Ama bu noktada da objektiflik elden gidip tamamen öznel yargılarla hareket edildiği için " o seninki " " bu benimki " kavgasına girişildiği için çözüm bulunamıyor.

Bunlar inandırıcı geliyorsa bunlara inanmaya ve böyle yaşamaya devam edin. Yok durum böyle değildir diye düşünenlerdenseniz biraz daha "sosyalleşme" çabalarını terk edip araştırmaya vakit ayırın.

Hadi Eyvallah,

 
Toplam blog
: 18
: 204
Kayıt tarihi
: 06.05.15
 
 

İnsanlar arasında insanlardan bir insan.   ..