Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
379
 

Izgara biftek

Izgara biftek
 

Biftek


Güzel bir bifteğe kim hayır diyebilir ki!
 
Malzemeler (2 kişilik )
3 cm kalınlığında iki parça dana biftek
Minik domates
Acı sivri biber
Biberiye
Kekik
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
 
Hazırlanışı :
Güzel bir et pişirmenin en önemli kuralı etin biraz yağlı olması ve pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından en az yarım saat önce çıkarılmasıdır. Et böylece daha sulu, daha yumuşak ve daha lezzetli olacaktır.
Eti hazırlamaya başlamadan beş dakika önce döküm ızgara tavasını yüksek ateşte ocağa koyalım. 
Etin her iki tarafından kürdanla delikler açalım. Her bir tarafına bir iki damla zeytinyağı damlatıp tuz ve karabiber serpelim. 
Etimizi kızgın tavaya yatırıp üzerine biberiye ve kekik koyalım. Tavanın diğer boşluklarına minik domates ve sivri biberleri koyalım. Etin her bir tarafı yaklaşık 4 dakika pişerse et orta pişmiş olur. Tam pişmiş isterseniz her bir tarafı 6 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. 
Bu lezzetin tadına doyamayacaksınız. Afiyet olsun.
 
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 18
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 334
Kayıt tarihi
: 08.12.06
 
 

1981 Diyarbakır doğumluyum. Türkçe öğretmeniyim. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster