- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yumuşak poğaça
yumuşak poaça
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
3 yemek kaşığı sıvı yağı
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
HAZIRLANMASI
Mayayı, süt, şeker ve tuz ile karıştırıp 10 dakika bekletelim.
Diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
Mayalanması için 1 saat kadar üzerini örterek dinlendirelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek orta büyüklükte bezeler halinde yuvarlayarak dizelim ve üzerlerine hafifçe bastırarak düzleştirip, çok az sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarısı sürüp çörek otu, susam, serperek 190 derecede 30 dakika kadar pişerlim.
Afiyet olsun