Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

İzmir, yine de İzmir ille de İzmir...

İzmir, yine de İzmir ille de İzmir...
 

İzmir, adının bile yettiği şehir. Yoğun göç nedeni ile nüfusu artan İzmir, hala direniyor. Kordonboyu görülesi yer, günbatımı kesin izlenesi, Karşıyaka martılarla en güzel vapur yolculuğu, İnciraltı sesiz sahil, Güzelbahçe harika kahvaltı mekanı...

Sığacık en sakin sahil, Alsancak eğlence, Bornova’da oturmaca, Konak gelenlerin ilk mekanı, Buca üniversite şehri ve daha birçokları… Kahvaltı mekanları, yürüme alanları, sevgi yolu hangi birini anlatmalı.

 

 

 

 

Yaşanılası bir yer İzmir, ya da yaşanılası bir şehirdi İzmir.  Sabah Boyozuyla, gevreğiyle İzmir, bir bardak demli çayıyla günbatımında İzmir. Bu aralar yağmuruyla İzmir.

Artık limana gelen gemi turları ile de dünyaca tanınan İzmir. Anlatılanlar ya da tartışılanlar aslında önemli değil güzel ülkemizin güzel yüzü İzmir. Agorası ile tarihi İzmir. Tarihi Kemeraltı ile alışveriş İzmir. Gemi turları ile İzmir. Buradan demir alan gemiler ile dünya turu İzmir. Yunan Adaları ile çok yakın İzmir. 

 

 

 

Kordon’da çimlerin üzerinde oturanlar bile kendi arasında ayrılmıştır ama aynı yerde otururlar. Zararsız. Hayata daha farklı baktığını düşünen takım başlar liman tarafından, İskeleye doğru daha mutaasıplaşır birden sonrası Konak’a doğru farklı bir topluluk. Birbirlerinden haberleri yoktur, ordadırlar yine de. Nerede olursanız olun yer bulursunuz kendinize İzmir’de.

 

Bir başladınız mı sahilde yürümeye, çiğdemcisi, gevrekçisi, çaycısı, baloncusu, çiçekçisi. Asansöre gidip manzarayı görmeden gitmeyin. Ben en çok varyanttan inmeyi severim. Taşların üzerinde yavaşça ilerlerken yavaş yavaş  seyrederim İzmir’i. Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzeldir.Yaşanılası İzmir kim ne derse desin yine de İzmir.

 

 

 

.

 
Toplam blog
: 5
: 660
Kayıt tarihi
: 14.05.12
 
 

Uzun süredir yapımcı ve sunucu olarak sürdürdüğüm  yaşantıma şimdi farklı bir sektörden devam edi..