Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadın gözünden afrodizyaklar

Kadın gözünden afrodizyaklar
 

Aşk güzeldir. Karşılıklı olunca daha da güzeldir. Sevdiğinin yanında dakikalar hatta saatler ve günler geçirmek paha biçilemez. Beslenmenin aşk ve cinsellik üzerinde etkisi olduğunu biliyor musunuz? O muhteşem yiyeceklerin aşk hayatınıza katkısı olduğunu düşünürsek sanırım biraz kilo almanızda sakınca yok. Şimdi öncelikle tatil adı altında neden bu yazıyı yazıyorum.  Çünkü tatil zamanı.

Afrodizyaklar, hayatımızın aslında içerisinde. Zamanını mutfakta geçiren bayanlara daha tanıdık gelecek olan afrodizyaklar nelermiş bir göz atalım derim. Öncelikli olarak baharatlar olsun . Baharatlar büyük yardımcılarımız arasında bulunuyor, onlara bir de bu açıdan bakınca daha da bir sever olduk baharatları. İşte isimleri nane, tarçın,  kekik,  vanilya,  susam, köri, kırmız biber, ginseng, ısırgan tohumu. Yemeklere kolayca katılabilen bu baharatların aşk hayatınızda da sizlere yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?

Yaz aylarında da tüketebileceğiniz ve genellikle bilinen kuru yemişler ve isimleri; kayısı, fındıkı, fıstık, ceviz, badem,  İncir hepsinden birden bire tüketmek yerine minik porsiyonlar daha olacaktır.

 Kokusu ile itici olabilen sarımsağın bu kadar yararlı olduğunu biliyor muydunuz? İlle de kokusu diyorsanız yutmanızda fayda var.  Havuç ,roka, kuşkonmaz ise faydalı diğer sebzeler arasında bizlere göz kırpıyor.

Mercimek çorbasını bol içmekte fayda var gibi görünüyor. Sıcak bir tabak çorbanın kimseye zararı olmaz.

Yaz aylarında şöyle buz gibi bir meyve tabağı ve mum ışığı harika olabilir gibi görünüyor.  Özellikle muz, greyfurt, çilek, kivi bunlar afrodizyak meyveler arasında yer alıyor.

 Deniz ürünleri ile yapılmış bir tabak ve salata hiç de kötü değil. Renkli bir aşk hayatına yardımcı istridye,  hindi , havyarı da bir kenara itmeyelim. Yoğurt bile sizin aşk yaşamınız için çalışıyor. Görüldüğü gibi yoğurdu karıştırabileceğiniz pekmez, çikolata, bal ve  arı poleni hayatınızı renklendirebiliyor.

Afrodizyak kokular için ise tercih yasemin, sandal ağacı, manolya ve misk olabilir. Bu kokuların olduğu su dolu bir küvet eşsiz bir davet gibi.

Şimdi bir kadının gözünden sizlere bunu yazdığımı belirtmeliyim. Yine de bir erkek tarafından hazırlanmış harika bir meyve tabağının ne kadar çekici olabileceğini tahmin edemezsiniz. Beni yalnız kadınlar anlar. Hatta bir mum ışığını da ekleyin.  Kokulu muma ne dersiniz? Bu kadar zor mu? Hadi erkekler sevdiğiniz için buna katlanın biraz. Ne kaybedersiniz? Belki bu yazıyı okumaya bile üşendiniz? ? ? ?

 

 
Toplam blog
: 5
: 660
Kayıt tarihi
: 14.05.12
 
 

Uzun süredir yapımcı ve sunucu olarak sürdürdüğüm  yaşantıma şimdi farklı bir sektörden devam edi..