Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '06

 
Kategori
İzmir
 

İzmir Fuar'ı

Fuar....İzmir'in bir zamanlar gözbebeği. Bu güzelim kentin nam salmasına önayak olan değerlerden biri. Yangın yerinden, bugünün akciğerine giden dinginlik. Dışavurumculuğun sahnesi. Yeniliklerin uygulama merkezi.Kafaların da tabii... Türkiye gerçeğinden sıyrılmak isteyenlerin, istemcilerinin basamak taşı.

.....li Ali'nin meyhanesinden, Cevat Baba'nın yerine kadar, günümüz ünlülerinin mihenk taşını oluşturan yerlerin simgesi.

Zamanla bu niteliklerini yitiriren Fuar..! panayır havasına dönmüş. Erzurum çağ kebabının, bilmemne otobüslerinin teşhir yeriyle içiçeliğini ve uzak doğu yemeklerinin tansiyon aleti satıcılarıyla bütünleşmesini sağlamıştır.

Zamanın '' Kanaat Önderleri'' ve ''Takdir Komisyonları'' bu işin böyle devam edemeyeceğini '' el ayak çekilip'' anlayınca; fuarda dikili tüm binaların yıkılmasına karar vermiştir. Aslında iyide olmuştur. Çünkü her adım başı dönerci, makarnacı, kokoreçci ve sandviççi mevcudiyeti; zaten kilo problemi olan İzmirli vatandaşa hem maddi açıdan, hem de sağlık harcamalarının kısıtlanması açısından yetkililerce uygun görülmüştür.

Şimdi yıkılan binaların yerine yer yetmediğinden ''Uçak Hangarları'' yapılmakta ve tanesi 100 bin YTL'ye KİRALANMAKTADIR. Madem yer sorununuz vardı ne demeye o kadar binayı yıkıp, kendi mülkünüz hangarları yaptınız. O da yetmedi kiraladınız. Yöneticilerde hiç mi planlama yok. Hafızalam almıyor hala. Mermer fuarı yapıyorsunuz; Fuarı ikiye bölüp vatandaşın geçmesine neden izin vermiyorsunuz. Bu nasıl organizasyon?

Adam, eşi ve çocuğu ile yürüyüşe çıkmış; hem de yürüyüş yolundan. Tam Lunapark'ın oraya geliyor yol kapalı. ''Geçemezsin Hemşerim'' diyor görevli. Niye? Yanıt , ''Marbella Fuarı var hemşerim''! oluyor. Ne demekse Marbella. Sanki margarin ismi gibi. Vatandaş yol başında uyarılmadığı için, iyicene çileden çıkıyor. Yetkiliyi ararsan bul, söylenerek geri dönüyor.

Mermer fuarını iyice gözlemlemek gerek ne getirdi ne götürdü şeklinde. Bu ayrı bir konu. Sonrasına bırakalım şimdilik.!

Bir de düğün, dernek sıkıntısı başladı Fuar'da. Tüm yerleri yıktıktan sonra bir kaç yer kaldı bu tür işler için. (Bu yerleri neden yıkmadılar vallahi bilemiyorum.) Kalan Kulup, Gazino isimli yerler de bir acaip oldu. Bakımsız, sezondan sezona badana ile idare ediliyor. Geçenlerde bir avukat arkadaşla karşılaştım. Hayrola nereye gidiyorsun? diye sordum. Falanca yerde arkadaşla yemek yiyeceğiz cevabını aldıktan sonra, ''yürüdüğün güzergahta o yerin mutfağının arkasından geçeceksin, dikkatlice bak dedim''. O gün orada yemek yedimi bilemiyorum. Karşılaşmadık sonra.

Bu yerlerde düğün dernekte, Karadeniz havası ile horon tepiliyor. Türkçesi mükemmel kızlarımız şarkıları katlettikten sonra '' illede Roman olsun'' Hit'iyle bitiriyor. Zaman mevhumu , ses düzeyinin yüksekliği önemli olmadığı; zaten Fuar yönetiminin denetlemekle ilgili bir görevi olmadığından bu böyle sürüp gidiyor.

Vah Fuar'ım vah.

 
Toplam blog
: 58
: 708
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Erzurum 1959 doğumlu. İşletme mezunu. Bir Kamu şirketinin Muh.Md.Yrd.'dan emekli. Kent yaşamının zor..