Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Japonya 8,9 Depremi

Japonya 8,9 Depremi
 

Japonya’nın doğusunda Tokyo şehrine 373 km. uzaklıkta, Pasifik Okyanusunda büyüklüğü M=8.9 olan çok şiddetli ve yıkıcı bir deprem meydana gelmiş. Deprem özellikle Japonya’nın doğu sahillerinde etkili olmuş. Merkezin yerleşim yerlerine 130 km lik bir mesafede ve denizde olması can ve mal kaybını olumlu etkilemiş. Ama tsunami etkisi Japon halkının canını yakacak nitelikte. Bu deprem dünya tarihinin 5. büyük depremi. Asya kıtasının doğusu ve güneydoğusunda sıkca görülen bu tür depremler önümüzdeki yıllarda da devam edecek gibi.  

Deprem bu dünyanın bir gerçeği yani doğal afeti. Dünya üzeride deprem gibi başka doğal afetler de var, seller, patlayan yanardağlar ve şiddetli fırtınalar gibi.  

Sevimsiz siyasi olaylara, ekonomik krizlere ve bir türlü paylaşamadığımız dünyanın sıradan olaylarına insanoğlu kendini o kadar kaptırıyor ki, doğal afetleri unutup gidiyor. Ta ki kendini hatırlatana kadar. Oysa doğal afetlerin şiddeti çok büyük oluyor, onarımı yıllar alıyor. İnsanoğlu gelecekte daha güzel bir hayat sürmesi için bütün enerjisini doğal afetlere ve diğer afetlere harcaması gerekiyor.  

Japonya depremi bana bir kez daha kısır siyasetimizi, bitmeyen soruşturmaları, emeklerin sömürülmesini ve tarifi zor iktidar hırslarını hatırlattı. Haber kanallarının bugünkü görüntüsü bunun ispatı.  

Umarım ders almamız, doğal afetlere odaklı olmaz da İnsanlık Medeniyeti gelecek yüzyıllarda daha güvenilir ve yaşanır bir dünya olur....  

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..