Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

O bama, Bu bama, Şu bama

Gözler, kulaklar kilitlenmiş. Kameralar odaklanmış. Yorumcular stüdyolarda yerlerini almış, ağzından her çıkanın ne anlama geldiğini kendilerine göre anlatıyorlar.

Kimse sormuyor, mesajları neden müslüman bir ülkede veriyor. Neden müslümanlara mesaj verme gereği duyuyor. Bazıları bunu gerçekten de müslümanların gözünde imaj düzeltme olarak algıladılar. Büyük olasılıkla Müslüman bir kişinin ABD'ye başkan olmasını da devrim olarak düşünüyorlar.

İktisat biliminde çok ünlü bir söz vardır. Vergi toplama için söylenmiştir. "KAZI ÜRKÜTMEDEN YOLACAKSIN"

Şimdi kim söyleyebilir ABD'nin Müslüman olmayan bir ülkede büyük ekonomik çıkarları olduğunu ve bu ülkenin doğal kaynaklarını ABD'ye enjekte ettiğini. Yüz yıldan fazla bir zamandır dört bir yandan çullanmışlar ortadoğuya. Sınırlarını bile kendileri çizememiş bu insanlar. Hep ithal sorunlarla savaşmışlar. Enerjilerini tüketmişler. Buna direnecek bir nesil bile yetiştirememişler. Çünkü o ülkeleri yönetenler de onlara çalışmış. Kan ve gözyaşı ile geçirmişler yaşamlarını.

Ne güzel bir döngü değilmi şu. Bir bakın lütfen. Petrolü siz çıkartın-Parayı siz kazanın-Onların kazandıklarını da ülkenizdeki bankalara akıtın-Yapay düşmanlar yaratarak bu paranın da silaha yatırılmasını sağlayın. OOOh. tadından yenmez vallahi. Siz hiç duydunuzmu ABD'nin Texas petrollerini işletmek isteyen yabancı firma.

Bu insanlar boşu boşuna mı düşmanlık besliyorlar acaba size. Eğer böyle düşünüyorsanız çok safsınız. Ama ben biliyorum ki siz hiç de saf değilsiniz. Sizin amacınız ürken kazı sakinleştirmek. Eğer gerçekten samimiyseniz çıkın deyin ki ortadoğudaki hiçbir ülkenin bizim için AB ülkelerinden farkı bulunmamaktadır. Elimizi üzerinizden çekiyoruz. Kendi demokratik sistemlerinizi kurun. Başkanlarınızı seçin ve dünyaya entegre olun. Sizin doğal kaynaklarınızda bizim hiçbir çıkarımız bulunmamaktadır.

Benim duymayı beklediğim şey bu. Tabii bunu hiçbir zaman duyamayacağım. O zaman bu düşmanlık da hiç bitmeyecek. Yoksa Müslümanlar niçin bir Finlandiyaya, bir Polonyaya düşmanlık beslemiyorlar. Onlar da Hıristiyan değil mi?

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 11
: 520
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Evliyim. Üç çocuğum var. İktisat Fakültesi mezunuyum. Bir kamu kuruluşunda memur olarak görev yapıyo..