Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Ne Oluyor İnsanlığımıza….

Ne Oluyor İnsanlığımıza….
 

milliyet.com alıntı


‘’11 Yaşında kız annesini öldürdü…’’İnanılır gibi değil bu haber.Dün ilk okuduğumda öyle şaşırıp kaldım ki ve ne olur yalan yanlış bir haber olsun diye ümit ettim içimden, ne kadar yersiz bir ümit olduğunu bile bile hem de…

On bir(11) yaşında bir çocuk nasıl olurda katil olmayı bilir,daha birde ‘’televizyonda duydum annesini öldüren küçük çocuğa ceza vermemişler’’ diye stratejiler bile kurmuş kendi çapında.

Şimdi ben o çocuğa mı,ana babaya mı kızıp üzüleyim yoksa yozlaşan,cahilleşen bize,gelişen teknolojiye mi??? Bilemedim ki kim de asıl hata…

Bir anne baba ne yapar da evladını kendinden bu kadar nefret ettirebilir ki? Yapmışlar işte…

En çok sevgiye ilgiye muhtaç olduğu zamanda almış teyzesine vermişler kızı.Neden ise çok acı,teyze yalnızlık çekmesin diye…Bu nasıl bir cehalettir yarabbim,teyze yalnız kalmasın diyorsan sen gidersin,onu sık sık misafir edersin yada ne bileyim başka bir yol bulunur,ama tutup al bu çocuğu büyüt hem sana yoldaş olsun hem de bizden bir boğaz eksik olsun mantığı olabilir mi?

‘’Biz evlatlık vermedik’’ diyor baba.Evlatlık vermedin de eh insanoğlu ne bu durum?Teyzenin yalnızlığına başka çözümler bulunamaz mıydı??

Peki ya anneye ne demeli?O hatasız mıydı?Hiç bir hatanın bedeli ölüm olmamalı elbette ama onun yaptıkları sadece bizim duyduğumuzla,okuduğumuzla mı kaldı ki acaba,nasıl küçük bir çocukta bu kadar nefret biriktirdi???

Bütün aile fertleri ayrı ayrı mutlaka hatalar yapmış işte bunun bir açıklaması yok ne yazık ki ama ya asıl problemli çocuk için ne demeli???

Ebeveynler göremedi,çözemedi çocuğun ruh halini ama görüp de psikologa götürün bu çocuğu diyenlere de kulak asılmamış.Belki de ne psikologu büyürse geçer diye düşündüler kim bilir…

Çocuk zeki ve çalışkan,okumaya hevesli gibi ama biz hiçbir çocuğumuzu okutmadık,okuldan alırız ilköğretimden sonra diye baskıyı hissettirmişler, çocuk belki buna da cephe almıştır,bir gün okuyamayacağını bilmek herkese ve kendine karşı hırçınlaştırmıştır onu.

İnternet ve televizyonda her türlü şiddeti izleyen çocuk bunu çözüm gibi görmüştür,önce kendini jiletleyerek çözüm aramıştır,ilgi çekmek istemiştir kim bilir.Sonuç ne olmuş o psikologa gitmeli diyen bilir kişiler bile başka çocukları korumak için alın bunu okuldan demiş.Bir çare bulmaya yanaşmamış aman kendimizi kurtaralım bari diye çocuğu almalarını istemiş okuldan.

Öyle üzgünüm ve kafam karışık ki şimdi benim.Ortada bir cinayet var ve katil bir çocuk.Üstelik bu çocuk ceza alıp almamak konusunda bilinçli bir çocuk bunu da televizyondan duymuş,belki tek kurşun ve kafaya sıkıp öldürmeyi de internette ki videolardan izlemiştir.

Her dizide öpüşenler koklaşanlar var belki cinsellik yaşının geldiğini düşünüp sevgiliyi de bu sebeple edinmiştir…

Bilmem ortada bir çok soru ve büyük bir hata var ama kim asıl suçlu bunu kestiremiyorum işte…

Televizyonda her şeyi açıkça görüp öğrenmek bizi geliştiriyor mu yozlaştırıyor mu ?

İnternet ile kolay iletişim,gelişmiş teknoloji bizi ileriye mi götürüyor geriye mi?

Kızlarımızı okutun diye verilen seminerler kimsenin mi aklına bir şey koymuyor ?

Hırçınlaşan çocukların üzerine eğilmek mi lazım onlardan uzaklaşmak mı?

??????

İçimden bir ses bu suçta,çocuk kadar,ailesi kadar,öğretmenleri kadar,toplum olarak herkeste de bir parça suç var diyor bana...

 
Toplam blog
: 205
: 4593
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

86nın bir kış günü doğmuşum, belki de ondadır kışı çok sevişim .Hayatın gerçeklerini görüp nefret..