Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '07

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Jetgiller gibi olacağız

Jetgiller gibi olacağız
 

Bilimkurgu ile aram hiç iyi değildir. Hayatımın hiçbir döneminde uzay çoçuğu olmadım. En sevdiğim çizgi kitabım bile Asterix idi...

Gelecek, uzayda yolculuk, diğer gezegenlerdeki yaşam, uzay şavaşları, saylonlular, jediler… Hiç ilgilenmem. Ama Kaptan Kirk, ve Atılgan’ı ayrı tutarım…

"Işınlanalım , kaptan"

"Olmazzz yavrucuğum, hacklendik"

Bu ışınlama olayını tee o zamanlardan beri sever, hayal kurarım bir gün gerçek olsun diye.

Tamam biliyorum düşününce çok da hoş bir fikir değil. Kopyanızın karşı tarafa geçmesi, sizin moleküllerinizin parçalara ayrılması, hatta uzay da kaybolmanız filan. Ama zaten bu bir hayal; bilimkurguda bir hayal.

Belki de bu bilimkurguyla alıp veremedigim insanın hayalgücünün gelebileceği son noktayı görmektir; bilemeyeceğim…

Ama bildiğim bi şey var ki o da modacıların bizi android yapmaya kararlı oldukları… 2007 yazında özellikle Balenciaga’nın tasarımcısı Nicholas Ghesquiere tarafından oluşturulan koleksiyon, androidleri akla getiriyor.

Yoksa 2010’larda uzay yolu fimlerindeki gibi mi giyineceğiz?

Kaptan Kirk ve ekibinin turuncu tayt, siyah çizmeleri şeklinde olmasa da parlak kumaşlar, metalik renkler, aşırı platformlu ayakkabılar, geometrik kesimler, dar silüetler bizimle olacak. Soğuk, ruhsuz, dişilikten uzak.

Sentetik, yapay insan görünümleri..

1960 ların cinsel devriminden beslenerek yaratılan, Bridget Bardot’un model alındığı (beyazperdede nedendir bilinmez Jane Fonda oynamıştı) çizgi kahraman Barberalla belki de uzay modasının öncüsüydü. Onun etkisiyle yaratılan vücüdu saran dar tulumlar, gümüş, pvc dar pantalonlar o yıllarda gerçek yaşamda hayat buluyordu.

Tasarımlarını her zaman sevdiğim Dolce and Gabanna da bu yaz "Ne de olsa insan değil, biçer" görüntüsünü kulanan modacılar arasında.

Şifon mini eteklerin ya da şalvar kesimli pantalonların üstüne metali andıran büstiyerler kullanmış. Askılı parlak, dar mini elbiseler, taytlar, geometrik desenli sert kesimli üstler… Erkeksi hatlarla, feminenlikten uzak yaratıklara benzeyeceğiz korkarım ki.

Straplez modellerle dişilik verilmeye çalışılsada görüntü hep makine kadınlarını çağrıştırıyor.

Ben, dantellerimi, çiçeklerimi, fırfırlarımı, dişiliğimi, kısacası ruhumu istiyorum…

Itır Arayıcı

 
Toplam blog
: 50
: 2013
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Eski reklamcı, hatta her daim reklamcı, geyik, kokoş, alışverişkolik, biraz uçuk, bir zati-muhteremi..