Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Jinekomasti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Jinekomasti Tedavisi Nasıl Yapılır?
 

Jinekomasti Tedavisi Nasıl Yapılır?


 

Jinekomasti çeşitli farklı boyutlarda olabilir.Bu boyutlara bağlı olarak derecelendirilmesi yapılmıştır.Jinekomastinin beş evresi bulunmaktadır. İlk evre jinekomastide göğüsde hafif bir büyüme ve bu büyümeye bağlı olarak tshirt vs. giyildiği zaman hafif bir belirginlik olur özellikle göğüs ucunun kahverengi kısmının arkasında bi büyüklük hissedilir. Biraz daha geniş ve öne doğru çıkık jinekomastiler ikinci evre olarak kabul edilir. Üçüncü evre jinekomastide artık göğüs altında bir oluk oluşmuş ve meme onun üstüne doğru düşmeye başlamıştır.

Bu bir genç kızın gelişmekte olan göğüsü gibi nitelendirilebilir.
Dördüncü evre jinekomastide meme ucunun genişlemesi,   göğüs altındaki oluğun oldukça belirgin olması ve memede aşağı doğru sarkıklık oluşması. Son evre jinekomasti dediğimiz hadiseler özellikle yoğun kilo alıp vermelerden sonra ve şuanda da yaygın görüyoruz mide küçültme ameliyatından sonra 40 - 50 kilo verilmesiyle göğüslerin bir bayan memesi gibi oldukça sarkması ve ciddi bir deri bolluğuyla seyreden jinekomastiden bahsedilir. Tabi her bir jinekomastinin düzeltilmesi farklı ameliyat tekniği gerekmektedir. Özellikle ilk üç evre jinekomastide vaser liposuction dediğimiz liposuction yönteminin uygulanmasıyla sonuç vermektedir. Ancak deri bolluğunun olduğu 4 ve 5. evre jinekomastilerde meme ucunun etrafında deri çıkarılması, deri bolluğunun giderilmesi gerekir. Bunun için farklı teknikler uygulanır. Özellikle 4. evre jinekomastide daha az izli meme ucunun etrafından bir yöntem uygulanabilir. 5. evre jinekomastide artık bayan meme küçültme ameliyatı gibi bir meme küçültme işlemi uygulanmaktadır.

Bu tip jinekomastiler özellikle ileri jinekomastilerde özellikle yaşa bağlı olarak düzelme miktarlarıda değişir.
Daha ileri yaşlarda deri elastikiyetiazaldığından dolayı derinin daha fazla çıkarıldığı teknikler daha genç yaşlarda derinin elastikiyetini kendi kendine düzelebileceğinikabul ederek daha küçük izli ve derinin daha az çıkartılacağı teknikler kullanılabilir. Erkekte meme büyümesi ameliyatından sonra özellikletoparlanma ve göğüsün normal haline dönmesi 15 gün ile 1 buçuk ay arasında değişmektedir. Bunun dışında ameliyatlardan sonra vaser liposuction yapıldıktan sonra ertesi gün hastamız işine dönebilir ve normal faaliyetlerine başlayabilir. Ancak daha büyük dokunun çıkarılması meme ucunun arkasından meme dokusunun çıkartılması gibi işlemlerin yapıldığı ameliyatlarda bir diren uygulanır birveya iki gün tutulur ve bu diren çekildikten sonra hastamız yine normal sosyal yaşamına dönebilir.

 

http://www.drerdemguven.com/jinekomasti-tedavisi-nasil-yapilir/jinekomasti

 

 
Toplam blog
: 26
: 167
Kayıt tarihi
: 06.10.17
 
 

Plastik, Rekonstrüktif, Plastik ve El Cerrahisi Uzmanı, Mikrocerrahi Uzmanı ..