Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kabak çekirdeğinin yararları

Kabak çekirdeğinin yararları
 

KABAK ÇEKİRDEĞİ


Kabak çekirdeği, birçoğumuzun zevkle yediği bir kuruyemiş. Birçoğumuzun da bilmediği bir sağlık kaynağı. Annem çocukluğumuzda, kardeşlerime, bana kabak çekirdeği yedirerek bağırsak kurtlarımızı düşürüyordu. O zaman tıp bu kadar ilerlememişti. Son yıllarda keşfedilen yeni buluş ve ilaçlar yoktu. Büyüklerimiz bitkilerden kendi yöntemleri ile meyve ve sebzelerden yararlanıp, ilaçlar yapıyorlardı ve başarılı oluyorlardı.

Kabak çekirdeği ciddi bir bağırsak kurdu düşürücüdür. Tuzsuz tüketildiğinde çok hızlı, etkili bir şekilde tenyanın dökülmesine neden olur. Bunun için çocuklarda 40g, büyüklerde 100g tuzsuz kabak çekirdeği yeterlidir.
Kabak çekirdeğinin asıl mucizesi iyi huylu prostat büyümesinde etkili. Yine idrar yolları bozukluklarına da faydalı. Bu mekanizma phystosterin denen bir madde sayesinde oluyor.
Kalın bağırsak kanseri riskini azaltıyor. Ayrıca içerdiği E vitamini ile hücre zarının okside olarak bozulmasını önlüyor. Kabak çekirdeği mineraller, esansiyel yağlar ve proteinler bakımından zengin. Ayrıca içinde kemikler ve iştah için önemli bir madde çinko var. Bir bardak kabak çekirdeği günlük çinko, demir ve E vitamini ihtiyacımızın tamamını, yarım bardak kabak çekirdeği ise, günlük magnezyum ihtiyacımızın tamamını karşılıyor.
Mega 3 ve mega 6 içeriği beyin fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı oluyor. Fosfor içeriyor. Fosfor kemik oluşumuna yardımcı oluyor, böbrek fonksiyonlarını düzenliyor. Sağlıklı kemikler kemik kanseri riskinin azalması anlamına geliyor.
Özellikle erkeklerde belirli bir yaştan sonra ortaya çıkan kemik erimesini önlüyor yahut azaltıyor.

SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM.

NAHİDE ÇELEBİ

1.01.2012 ANKARA

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..