- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sebzeli kiş
sebzeli kiş
Bu yemeği Brüksel’de bulunmuş bir arkadaşım, bizleri çaya çağırdığında yapmıştı. Çok hoşuma gitmişti.
YAPILIŞI:
250 gram yıkanıp ince, ince doğranmış pırasa, 2 yemek kaşığı zeytinyağında çevrilir.250 gram yıkanıp, saplarından ayrılmış ıspanakların suyu iyice süzüldükten sonra pırasalara ilave edilerek bir müddet kavrulur. 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır konulur, arzuya göre tuzu ve karabiberi konularak soğumaya bırakılır. 250gram kıyma kavrularak sebzelere ilave edilir. Diğer tarafta: 3 yumurta, 2 kaşık mısır nişastası, iyice çırpılır. İçine 1 bardak rendelenmiş kaşar, 1 çay bardağı krema ilave edilerek hepsi yeniden çırpılır. Sebze ve kıyma karışımı ile karıştırılır. Hamuru: 1 paket maya 1 bardak suda eritilir, maya kabarana kadar beklenir. 3.5 su bardağı un,1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 1 fincan zeytinyağı ve kabaran maya karıştırılarak yoğrulur. Merdane ile açılır ve yağlanmış tepsiye döşenir. Üzerine sebzeli, kıymalı karışım yayılır. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Arzuya göre bu sebzeler değiştirilebilir. Örneğin mantar, karnabahar vs konulabilir. AFİYET OLSUN
NAHİDE ÇELEBİ