Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '07

 
Kategori
Teknoloji
 

Kablolu modeminiz kablosuz olsun..!

Kablolu modeminiz kablosuz olsun..!
 

Şu kablosuz iletişim yok mu, gerçekten büyük bir kolaylık. Evin istediğiniz yerinden internete bağlanmak oldukça keyif verici. Ancak sizin elinizde kablolu bir modem varsa ve siz de evin diğer bir köşesinden internete bağlanmak isterseniz ya da oğlunuzun veya kızınızın kendi odalarında Web' de gezinmesini düşünürseniz ne olacak. Birkaç alternatif var:

    Bağlanmak istediğiniz noktalara uzun ağ kablosu döşemek,Kablosuz bir modem almak.

Diğer bir seçenek ise HomePlug veya Powerline teknolojisi olarak vurgulanan teknolojiyi kullanaran kablolu modeminizden aldığınız sinyalleri elektrik şebekesi üzerinden evin diğer noktalarına (200 metreye kadar) kablosuz olarak taşımak. Bu teknolojiyi taşıyan modüller artık Türkiye' de görülmeye başlandı. Teknosa mağazalarında Philips marka modülleri bulmanız mümkün. Bir verici ve alıcıdan oluşan 14Mb/s hızıyla çalışan setin fiyatı 125YTL civarında. Tahmin ettiğiniz gibi sistemin çalışır hale getirilmesi çok kolay. ADSL modeminizin ethernet çıkışını hemen yakındaki bir prize takılı verici modülün girişine takmanız ve evin diğer bir köşesinde başka bir prize taktığınız alıcı modülün çıkışını diğer bilgisayarınızın ethernet kartına bağlamanız durumunda gerekli alt yapıyı hazırlanmış olacaksınız. Herhangi bir ayara veya yazılım kurmaya gerek yok. Gerçek anlamda "tak-çalıştır" bu olsa gerek.

Ethernet altyapısı kullanan bu sistemle sadece internete bağlanmak dışında iki farklı bilgisayar arasında yüksek veri iletimi yapabilir ve 85Mb/s hızında veri iletişimi yapan bir üst modelle gerçek zamanda filmleri bile akıcı bir şekilde diğer odadan izleyebilirsiniz.

Güvenliği ön planda tutanlar için sistemin 56 bitlik şifreleme yöntemlerini kullanarak veri gönderdiğini söylemekde fayda var. Yani içiniz rahat olsun.

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..