Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '09

 
Kategori
Deneme
 

Kabullenilmemişlik

Çirkin çıkışların doruk noktasında bir gün, henüz bitmedi. Zaman uzun ve yeterincede olsa kabullenilmemişlik aynı.

Bir aileye girerek onun gelini, diğerinin yengesi v.s gibi sıfatlar alabiliyorsunuz. Samimi bir kabulleniş gelmedikçe her vakit, yoksunuz orada burada.
Önce arkadaşım, sonra sevgilim ve eşim dediğiniz kişi hiç bir zaman net açık değilse ve her söz kelime hele ki bir çok şey yoksa. Oluşmamışsa sevgi her zaman susman ve tek taraflıysa anlayış durumu.

Hiç bir şey yerine konmamışsa kaçak oyunlarda, sözlerin geçiyorsa başkalarının faturalarını ödüyorsan, zor bir hayatın var demektir.

Adaletin terazisi çoktan ayarını yitirmişse, para en büyük arzu ve istekse, abinin, kardeşinin önünde ise...

Yaşlı bir adamın ilgisini bir kadın kullanıyorsa, sevmeden sahip çıkarken çıkarları baş köşede oturuyorsa. Annesinin parasını alıp sonra atan bir kız bencilce ve arsızca suçluysa yüzüme değmiyorsa gözleri masum değil elbette.

Dövülmüş, köpürmüş, kudurmuş bir hayvan gibi püskürüyorsa, üstüne sıçrıyorsa bütün sözlerindeki çirkeflik, lanetlerin hepsini köpürtüyorsa kocaman ağzında...
Gözlerinde büyüyen herkese birikmiş öfkesini sende boşaltıyorsa. Herkes bir menfaatin peşindeyken bunlara alet olup, zehri sende sonlandırıyorsa. Çirkin sözleri daha da fazla söylüyorsa hergeçen yılda, bunları çoğaltıp üzerine atıyorsa...

Ruhunun içindeki bu sözler ona aitse ve o dilden, yürekten, kafadan, zihinden geçiyorsa, bataklık gibi.Sevgi nerde kalmış, hangi zalimce ve lanetli sözde.
Poh pohlayıp kendini bilmeyenleri abartıp çoğaltıp, sal üstüne, çekilip kenara seyreyle.

Sevdiği kadın, yanında, yakınında, yatağında, evinde, çayında, çorbasında, derdinde, tasasında. Çekildikçe, çoğaltılan dinmeyen öfkesinin kusmuklarını hangi yakınları dinler acaba.

Değer verdikçe değersizleşirsiniz. Gülmeyi unutur gözleriniz. Onun eksiklikleri olursunuz. Kendi eksiklerine tahammül edemez durur, durmaz tutunup bir yerinden size verdiği acı kadar kendini güçlü hisseder.

Çocukta tanık olur bunlara duyduğu kötü sözler aşalanmaları dilinin altında saklanıp kalmıştır. Çıkar zamanın derinliklerinden saygısızca. Abim olsun, yengem olmasın, karım olsun, ailemden olmasın ama ailem olsun.

Sırrım olsun, kavga edeyim saygı göreyim.Acı vereyim acı çekmeyeyim, çalışmayayım, başarılı olayım, ağlatayım, güleyim. Dengesiz davranıp dengemi söyleyeyim.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..