- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kaburga üstü patates oturtma
KABURGA ÜSTÜ PATATES OTURTMA
MALZEMELER
1 kilo patates
1 kilo etli kuzu kaburga kemiği
250 gram kıyma
2 baş kuru soğan( yemeklik doğranacak)
2 diş sarımsak(ince kıyılacak)
6 adet domates(kabukları soyulup iri doğranacak)
5 adet sivri biber( yemeklik doğranacak)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeterince kızartmalık yağ Tuz, karabiber, pul biber
Yeterince beşamel sos ( üzeri için)
HAZIRLANMASI
Önce kaburga kemiklerini yağsız tavada bol harlı ateşte çok az yağ ile her tarafları kızarana kadar pişirelim.
Patatesleri soyup, parmak kalınlığında halkalar halinde dilimleyelim ve firitöz ya da tavada bol kızgın yağ da kızartalım.
Patatesler kızarırken, bir kabın içinde sıvı yağ ile soğan ve sarımsağı iyice kahverengi olana dek çevirelim.
1 yemek kaşığı un ekleyip tenceren in dibini sarmaması için 2 dakika devamlı karıştıralım. Kıymayı ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım. Salça, biber, domates ve baharatları da ilave ederek kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika pişirelim.
Bir litre sıcak su ekleyip ateşten alalım. Fırın tepsisine kavrulan kaburga kemiklerini dizelim. Üzerine kızarttığımız patateslerin yarısını yayalım ve kıyma harcımızın yarısını da üzerine dökelim. Kalan patatesleri ve en üste de kalan kıyma harcını yayalım. Hazırlayacağımız beşamel sosu da üzerine dökelim. (dilim domates ve biberlerle üzerini süsleyebilirsiniz)
Tepsinin üzerini bir folye ile kapatarak 200 derecede 25 dakika pişirelim. Folyeyi alarak, üzeri kızarana kadar daha fırında tutalım.
Afiyet olsun.
1 kilo patates
1 kilo etli kuzu kaburga kemiği
250 gram kıyma
2 baş kuru soğan( yemeklik doğranacak)
2 diş sarımsak(ince kıyılacak)
6 adet domates(kabukları soyulup iri doğranacak)
5 adet sivri biber( yemeklik doğranacak)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeterince kızartmalık yağ Tuz, karabiber, pul biber
Yeterince beşamel sos ( üzeri için)
HAZIRLANMASI
Önce kaburga kemiklerini yağsız tavada bol harlı ateşte çok az yağ ile her tarafları kızarana kadar pişirelim.
Patatesleri soyup, parmak kalınlığında halkalar halinde dilimleyelim ve firitöz ya da tavada bol kızgın yağ da kızartalım.
Patatesler kızarırken, bir kabın içinde sıvı yağ ile soğan ve sarımsağı iyice kahverengi olana dek çevirelim.
1 yemek kaşığı un ekleyip tenceren in dibini sarmaması için 2 dakika devamlı karıştıralım. Kıymayı ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım. Salça, biber, domates ve baharatları da ilave ederek kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika pişirelim.
Bir litre sıcak su ekleyip ateşten alalım. Fırın tepsisine kavrulan kaburga kemiklerini dizelim. Üzerine kızarttığımız patateslerin yarısını yayalım ve kıyma harcımızın yarısını da üzerine dökelim. Kalan patatesleri ve en üste de kalan kıyma harcını yayalım. Hazırlayacağımız beşamel sosu da üzerine dökelim. (dilim domates ve biberlerle üzerini süsleyebilirsiniz)
Tepsinin üzerini bir folye ile kapatarak 200 derecede 25 dakika pişirelim. Folyeyi alarak, üzeri kızarana kadar daha fırında tutalım.
Afiyet olsun.