Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kaderden kaçılmaz. (Nermin'in hikayesi)

Kaderden kaçılmaz. (Nermin'in hikayesi)
 

Bu yazacaklarımın hayali bir öykü veya bir film senaryosu olmasını çok isterdim. Ancak bunların hepsi gerçek olup, bir kadının yaşamından alınmış kesitlerdir.

Nermin'in hikayesi The Godfather (Baba) filminde olduğu gibi bir düğün sahnesiyle başlar. O zamanlar 15 yaşında bir kız olan Nermin, Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı bir köyde yaşamaktadır. Amcası eş tercihini Van'dan bir hanımla evlenerek yapmaktadır. Düğüne gelin tarafından da bir çok davetli katılmaktadır. Nermin, yaşından olgun göstermekte olup, bu düğün için güzel bir tuvalet diktirtmiştir. Son bir defa aynaya baktığında, bu gece bütün gözler üzerimde olacak diye düşünür.

Bekar gençler, köy düğünlerini eş beğenmek için bir fırsat olarak görürler. Hele misafirler bölge dışından geliyorlarsa, yeni gördükleri genç kız ve erkekler, karşı cinste merak uyandırırlar.

Ali, mesleğe yeni atılmış, ataması Van'a yapılmış genç bir öğretmen olup, aynı zamanda gelinin yeğenidir. Düğün boyunca gözlerini Nermin'den ayıramamış, halasının, kızın amcasıyla evlenmesinin, belki de kendisi için bir başka izdivaca yol açacağını düşünmeye başlamıştır.

Düğün ertesi, bu düşüncesini ailesine açtığında Ali'nin babası, oğlunun artık bir meslek sahibi olduğunu, kızın ailesini de tanımış olduklarından evlenmelerinde bir sakınca olmadığını düşünür.

Küçük yerlerde evliliklerde, babaların düşünceleri, kızlarınkinden daha önemlidir. Zaten kızın yaşı küçük olduğundan babasından izinsiz evlenmesi de söz konusu olmamaktadır.

Kızın babasına Ali'nin evlenme isteği iletilince, adamın ilk ve son sözleri:

- Ben kızımı o kadar uzaklara gönderemem. olmuştu.

Genç öğretmen Ali Van'a dönerken, Nermin yıllar sonra kaderin kendisine oynayacağı oyunlardan habersiz yeni kısmetini bekleyecektir. Kendisini bekleyen kısmet ise çok geçmeden karşısına çıkacaktı. Nermin'in teyzesi İstanbul'da yaşamaktadır. Teyzesinin oğlu bir kaza geçirmiş, kaza sonunda vücudunun bir bölümü yanmıştı. Eski bir hemşire olan annesi de oğlunun başında hastanede refakatçi olarak kalacağından, teyzesinin diğer iki çocuğuna bakması için Nermin'i yanına çağırmıştı.

Nermin, teyzesinin evinde onun çocuklarına bakarken, apartman komşuları da kendisine her konuda yardımcı olmaktadır. Komşulardan birisi ise Nermin'i gerek fizik olarak gerekse terbiyeli ve çalışkan olması nedeniyle çok beğenmektedir. Kendisinin yetişkin bir oğlu vardır ve Nermin'i oğlu için düşünmektedir.

Bir matbaada çalışan Bülent, Nermin'in köyündeki erkeklere benzememektedir. Temiz yüzlü, nazik ve efendi bir görünümü vardır. Kısa bir zaman sonra iş ciddileşir ve Nermin teyzesinin müsaadesiyle komşusunun oğlu Bülent'le görüşmeye başlar. Bülent'in kendisine evlenme teklif etmesi uzun sürmez. Nermin babasının da onayıyla evlenme teklifini kabul ederken, iyi ki Ali'yle evlenip Van'a gitmemişim diye düşünür.

Nermin artık İstanbul'da yaşayacaktır.

Nermin, Bülent'le evleneli 7 yıl olmuştur. Bu zaman içersinde evliliğinin birinci yılının sonunda 16 yaşındayken bir kız çocukları olmuştur. Kızı şimdi 6 yaşındadır ve ilk okula başlamıştır. Ancak son zamanlarda kocasıyla ilişkileri iyi gitmemektedir. Yaklaşık 2 yıldır kocası kendisiyle fazla ilgilenmemekte ve daha çok erkek arkadaşlarıyla zaman geçirmektedir. Nermin, kocasının erkek arkadaşlarıyla ilişkilerinde normal olmayan bazı durumlar sezmektedir.

Nermin o zamanlar bu anormal ilişkinin adını bilmiyordu. O tarihlerde evlere bilgisiyar girmemişti ve dolayısıyla internet de yoktu. Bugün bu tip ilişkileri öğrenmek için internete girdiğinizde karşınıza bir tek kelime çıkacaktır.

Biseksüel

Evet. Nermin'in kocası maalesef biseksüeldi.

Devamı için aşağıdaki linke tıklayınız.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=111456
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..