Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '15

 
Kategori
Kültürler
 

Kadın-erkek eşitliği

 
Sokaklarda görüyorum Arap ülkelerin gelmiş 3-4 kadın yanlarında çocuklarıyla geziyor. Onları görünce aklıma bir soru takılıyor. Acaba hepsi bir adamın karısı mı? Kültürlerinde bu var. Bir erkeğin 3-4 tane hatta daha fazla eşi olabiliyor ve kadınlarda buna hiç itiraz etmiyor, hayatlarına bakıyorlar. Tamam anlıyorum, daha küçük birer çocukken böyle görmüş böyle büyümüşlerdi. Evde annelerinin yanında babasının başka eşleri de vardı. Öyle görmüşlerdi büyüyünce öyle yaşayacaklarını biliyorlardı. Bu yüzden hiç bir şey demeden düzene uyuyorlardı. Erkek çocukları da hep kendilerini kız kardeşlerinden üstün görüyorlardı. Çünkü öyle yetiştiriliyorlardı. Bu kültür İslam ile beraber yayıldı. Tarih boyunca kadına büyük önem vermiş olan Türkler de bunun etkisinde kalarak zamanla aradaki eşitliği bozarak erkeği kadından üstün hale getirdiler. Neyse gelelim günümüze. Ülkemizde durumu haberlerden takip ediyoruz. Her gün birçok kadın şiddete maruz kalıyor, tacize uğruyor, hatta ölebiliyor. Yakın zamandan örnek vermek gerekirse Özgecan'ın acısı hala kalplerde. Peki kadına yapılan bu davranışların nedeni ne? Bana göre en baş neden erkeğin kendini üstün görmesi. Erkek döver çünkü çocukken öyle görmüştür. Çevresinde karısı dövenler vardır. Erkek taciz eder çünkü ona kadının onun için yaratıldığı anlatılmıştır küçükken. İstediğimiz kadar ceza koyalım hatta idamı geri getirelim. Bu bir çözüm olmayacaktır. Konunun derinine inmek, önce zihinleri değiştirmek gerekir. Düşünceler değişmedikçe cezalar sadece geçici olacaktır.
Ey geri kafalı erkek, birisi bir laf ettiği zaman anneni ve bacını korumak için hayatını bile verirsin. Neden diğer kadınlar için tam tersi bir düşüncedesin! Bak gelişmiş ülkedeki kadınların yaşayış biçimine bide dön ülkendeki onlara karşı yapılanlara bak. Erkek olma ADAM ol!!!
 
Ey temiz yürekli kızlar, kendinizi ezdirmeyin. Erkekler sizden üstün falan değil. Allah'ın yarattığı her kul eşit. Eğer olmasaydı şuan dünyada 1 milyar erkek 5 milyar kadın olurdu. Eşite yakın sayılarda olmazlardı. ''Beyimdir döverde severde'' deme! Bir canlı sevdiğini neden dövsün? Senin bilinçlenmen çok önemli. Bir toplumu yükseklere çıkaracak olan o toplumun kadınlarıdır. Bunu sakın unutma!
 
Toplam blog
: 2
: 75
Kayıt tarihi
: 16.11.14
 
 

19 yaşındayım. Yalova Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler (İngilizce) öğrencisiyim. Tarih, sp..