Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '15

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Kadın hayatın rengidir

Kadın hayatın rengidir
 

Üstüne nice yazılar, nice şiirler yazılıp, şarkılar bestelenmiş olmasına rağmen, bugün kadının değerinin olup olmadığını konuşmamız acı veren bir durum değil de nedir?

Kadınlar çiçektir sözünü, koklayıp koklayıp atın manasıyla algılayan erkeklerden tutun da, sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyin diyenler arsındaki kısır döngülerle yaşayan bir kadının çektiği acıları anlamak için bir gün yeter mi?

Kadınlar günü geçtiği için yazıyorum bu yazıyı, çünkü 8 Mart’ta herkes kadını anlıyor gibi görünüp, sözde iltifatlar yağdırıyor. Gece 24 ü geçince her zamanki gibi unutuluyor kadın. Mola verilen dayaklara, istismarlara, tacizlere bir günlük aradan sonra kalındığı yerden devam ediliyor.

İnatla bir kadının varlığından söz etmeye devam ediyorum.

Kadın olmak zor diyorlar. Hayır, kadın olmak değil, insanlıktan nasibini almamış kişilerle mücadele etmektir asıl zor olan.

Kişilik bozukluklarının, yetersiz ruhların, gelişmişlik düzeyinin sıfır noktasında olması, ifade şeklini şiddete dönüştürmesinin tek sebebidir. Şiddet acizlik ve zayıflığın eseridir.

Sevmek yerine dövmeyi, anlamak yerine terslemeyi seçtiğiniz için kızlarınız dövüldü, ezildi, tecavüze uğradı. Çünkü sizler, kendi evlatlarınızın gözü önünde bir anneyi dövüp, itelerken, yoldan geçen bayanlara laf atıp taciz ederken, o bunları öğrenerek başka fidanları soldurdu.

Ulusal medyada yayınlanan bir reklam filminde dahi, bir annenin kilosuyla dalga geçip, arabanın tepesinde zıp zıplatan bir reklam yazarının fikrinden doğan kadın şekli kafalarda yer ettiği müddetçe, ezilen, hor görülen kadınları daha çok görürüz.

Zikredilen sözler ve ifadeler fikirlerin yansımasıdır. Düşüncelerin değişmediği toplumlarda, kadının adı asla olmayacaktır.

Kadının olmadığı bir dünyada, sevgiden, merhametten bahsedilmesi imkânsızdır. Çünkü kadın yeni nesilleri, şefkat ve merhametiyle yetiştirir, sevgisiyle güzel bir dünya oluşturur.

Kadın, hayatın rengidir. Hayatın rengini soldurduğunuz gün, karanlıklara mahkûm olduğunuz gündür.

Umudum yeni bir dünya düzeni; umudum hayatın renginin soldurulmadığı bir dünya düzeni.

Umutların solmadığı bir dünya düzenine siz de evet demeye ne dersiniz?

 

E_MAİL: nuran_cal@hotmail.com

WEB: www.nurancal.com

FACEBOOK: https://www.facebook.com/nuran.cal

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 35
: 501
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

1976 Denizli doğumlu olan yazar; ilk-orta-lise eğitimlerini Denizli'de tamamladı. Eskişehir Anado..