Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Kadına bir tokatta Anayasa Mahkemesinden…

Kadına bir tokatta Anayasa Mahkemesinden…
 

AKP lilerin erkek – kadın eşitliği hakkındaki görüşleri bellidir. Kimi zaman önceden hazırlanıp basın karşısında inanılmaz bir pişkinlik gösterisi ile eşitlikten söz ederler ama kendilerini biraz rahat hissettiler mi içlerindekileri döküverirler. Bunların en büyüğünden en küçüğüne kadar benzer fikirler içinde olduklarını görüyoruz. Kadın ile erkeğin asla eşit olamayacağını haykıranından tutun da, fiş ile pirizin nasıl eşit olacağını soranı bile var. 

Bunların anayasa mahkemesi de tam beyefendilerin düşüncesine uygun bir karar verdi. Hemde laf başı geldiğinde tabi bulunmaktan gurur duydukları AHİM in bu yüzden Türkiye’yi daha evvel mahkum etmesine rağmen. 

TBMM’de görüşülen tasarıyla AİHM’e gitmeden önce insan hakları ihlallerini inceleme yetkisi verilecek olan Anayasa Mahkemesi, kadınların soyadları konusunda AİHM’nin kararına ‘aykırı’ karar verdi. Ve kadınların kocasının soyadını almasına ilişkin hükmün iptal istemini oy çokluğuyla reddetti. 

Kadını erkeğin tapulu malı sayan bu cahiliye dönemi zihniyetin mahkemesinin başka karar vermesi doğrusu şaşırtıcı olacaktı. 

Kadınlarımızın yaklaşan seçimlerde bu zihniyeti nasıl değerlendireceğini bilemeyiz ama oyları ile anayasa mahkemesinde aleyhlerine alınan bu kararın hesabını soracaklardır diye düşünüyoruz. 

İzmir 2011-03-15 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..