Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '21

 
Kategori
Öykü
 

KAFA AÇAN SOHBETLER

Üç katlı binanın tesisatıyla ilgili hak ediş dosyasını hazırlarken patronun oğlu, şoför ve taşeron firma sahibinin gelmesiyle bilgisayarda işlem yaptığı dosyayı el çabukluğuyla kapattı. Taşeronun hazırlanan dosyayı görmesi patron ve çalıştığı şirket açısından tehlike arz etmekteydi. Askerlik dönüşü altı ay kadar işsiz kaldıktan sonra zar zor bulduğu işi kaybetmemek adına bu tarz eylemlere ayak uydurmayı mecburen öğrenmişti.

Büroya gelenlere ayağa kalkarak zoraki bir gülümsemeyle hoş geldiniz diyen genç adam, masasına oturduktan misafirlere ne içeceğini sordu ve üç çay siparişi verdi. Bilgisayarın başına geçip hazırladığı dosyaları kontrol etmeye başladı.

Patronun oğlu karşıdaki masaya peşin satan gibi kurulduktan sonra şoför ve taşeronla sohbet etmeye başladı. Gri renkli takım elbisesi, mavi gömleği ve salladığı kehribar tespihiyle kabadayılara özenen bir tavrı vardı. Üniversiteden yeni mezun olmasına rağmen hayat dersi vermekten geri durmayan; baba parasıyla elde ettiği saygınlığın verdiği güvenceyi özgüven sanan genç irisi ‘Kıroyum ama para bende ‘ilkesi doğrultusunda hareket etmeyi hayat felsefesi edinmişti.

Çayların gelmesinin ardından devam eden sohbet seviyesi düşerek devam etti. Bel altına kadar inen, cinsel tecrübe içeren cümlelerle bezeli sohbet, konuşanlar hakkında tavsiye mektubu niteliği taşımaktaydı.

Patronun oğluyla çocukluk arkadaşı olan, astlarını küçümseyip üstlerine dalkavukluk yapan şoförün evli kadınlarla girdiği cinsel ilişkilerle övünmesini ; taşeronun kızı yaşındaki konsomatrislerle yaptığı pavyon hovardalıklarını ve patronun oğlunun yabancı uyruklu hayat kadınlarıyla cinsi münasebetlerini dinleyen genç adam, çalışma arkadaşı olmak zorunda kaldığı bu adamlara eskisi kadar saygı duyabileceğinden pek emin değildi.

Evli olmalarına rağmen ahlak zafiyeti gösteren eylemler icra ederek övünülecek bir iş yaptığını zanneden bu tip gereksizlerle daha önce de karşılaşma şansızlığını yaşamıştı. Üniversitede okurken ve askerdeyken benzer muhabbetlere maruz kalmanın verdiği deneyimle konuşulanları duymamaya çalışıyordu.

Cinsel ilişkiye farklı anlamlar yükleyen, faaliyetlerini halka açık bir biçimde anlatanların çekingen ve sessiz insanlar üzerinde üstünlük kurmaya çalıştığına denk gelen teknik elemanın elaman demesine ramak kalmıştı. Neyse ki çalıştığı bilgisayar ekranı sohbet edenlerce görünmeyecek bir konumdaydı. Başkasının okuduğu gazeteye yancılık yapmanın yaygın olduğu coğrafyamızda son zamanlarda alışkanlık haline gelen bilgisayar ekranı dikizlemeyi engellemenin rahatlığını yaşamaktaydı.

Özel hayatı ile ilgili pek bir şey anlatmayı uygun bulmayan, az konuşan ve mümkün oldukça kısa cümleler kuran genç teknik eleman tesisat projesi hesapları öğrenmenin yanı sıra rahatsız edici lafların tesis ettiği kafa açan sohbetlere tahammül etmeyi de öğreniyordu

 
Toplam blog
: 93
: 87
Kayıt tarihi
: 25.02.19
 
 

     TCDD'de makine mühendisiyim. Sanatın iyileştirici gücüne inanan bir insanım.    ..