Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Kağıttan kaplanlar…

CHP genel başkan yardımcısının sözleri epeyi tartışma yaratacağa benziyor. “Atatürkçü Düşünce Cerneği(ADD) Zonguldak Şubesini de ziyaret eden Batum, ciddi bir mücadelenin içerisinde olduklarını, herkesin birbirine destek vermesi gerektiği belirterek, “Koca bir askeri yıktılar, meğer kâğıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP’yi yıkamadılar” diye konuştu.” 

Ne demektir kâğıttan kaplanlar? Türk ordusu için kimsenin böyle bir nitelemede bulunması doğrumudur? Gerçekten ordumuz kâğıttan kaplan mıdır? Böyle bir tespiti malum çevreler, onların yandaşları, dönmeler, topaçlar yapsaydı “dervişin neyse fikri, o dur zikri” der geçerdik. Ama günümüzde Türkiye Cumhuriyeti üzerinde az da olsa kalan izlerden biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, yine aynı izlerin sahiplerinden CHP nin yetkili ağızlarından birinden böyle bir tespit gelmesi manidardır. 

Sayın Batum’un tespiti doğrudur. 1950 de NATO’ya girdiğinden beri tedrici olarak içi boşaltılan, adeta ABD ordusunun bir parçası haline gelen ordumuz hakkında bu tür bir benzetme çok da yanlış sayılmamalıdır. 

1960 daki darbede ordunun tam dönüştürülemediği görülmüş, daha sıkı bir çalışma ile 1980 lere gelindiğinde ordumuz teslim alınmıştır. Tıpkı bir muz cumhuriyetinde olduğu gibi yapılan darbe ile Amerikan yanlığını ispatlamıştır. 

Daha sonra da ara ara bu yandaşlığı sınanmıştır. En son askerimizin başına çuval geçirilmesi, hem ordumuz için hemde onu yöneten, attı mı mangalda kül bırakmayan iktidar için iyi bir “durum tespiti” olmuştur. 

Türk ordusu anayasamızda belirtilen bazı özel görevlere sahiptir. Başka ordular gibi sadece dışarıda değil içeride de ülkeyi korumak zorundadır. Ergenekon oyunları ile okyanus ötesi ve içerideki işbirlikçileri orduyu sınamış gerçekten artık bu görevini yapamayacak duruma geldiğini dosta düşmana ilan etmiştir. 

Şimdi Süheyl Batum’un bu tespiti sonrasında içinde hala vatan sevgisi olan iktidar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin sevk ve idareden sorumlu mensuplarının şapkalarını önlerine koyup ciddi olarak düşüneceklerine inanıyorum… 

İzmir. 2011-02-06 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..