Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Polisler askerlik yapmayacak…

Polisler askerlik yapmayacak…
 

Polise, askerlik muafiyeti getiren yasa tasarısı Meclis'te kabul edildi. 

Eh artık askerliğini yapmamış polisler sevinebilirler. Gerçekten sevinebilirler mi acaba? AKP nin iktidara geldiği 2002 den beri polisler bilinen ideoloji ile eğitilerek göreve getirildikleri için sanırım birçoğu çok memnun olmuşlardır. 

Oysa bizim bildiğimiz askerlik, her Türk gencinin ödevi ve hakkıdır. Ne bu haktan, ne de bu ödevden insanları uzak tutmaya kimsenin hakkı olmamalıdır. 

İktidar için sıradan hatta gereksiz bir meslek gibi göründüğünü hissettiğimiz askerlik, Türk ulusu için kutsaldır. Evlatlarımızı askere düğün şenliği ile kınalar sürerek yollarız. Türk erkeği için kutsal bir görevdir vatan savunmasını yapacağı asker ocağına gitmek. Ben bunları yazarken çocuklarını askere yollamamak için bin bir cinlik düşünen onları çürüğe çıkartmayı bile göze alanların içlerinden kıs kıs gülerek “ sizin çocuklarınızı yolluyoruz, ne konuşuyorsunuz” diye geçirdiklerini hissetmemek mümkün değil. 

AKP yi gerek bu yasanın kendisi gerekse zamanlaması bakımından kutlamak lazım. Ülkenin kalkınması için pek bir şey yapmadıklarından enerjilerini ve akıllarını bu tür cinliklere harcıyorlar. Sanırım askerliğini yapmamış otuzbin civarında polis var. Polis okullarında öğrenciler var. Polis olmaya özenenler var. Bunların aileleri var. Toplarsanız yaklaşan seçimler için bayağı bir oy potansiyeli eder. 

Bu arada insanların ayrıştırılması, ötekileştirilmesi yolunda atılan güzel bir adım, dolaylı yoldan alınmış bir mesafe olmuştur. 

Sayın iç işleri bakanımız her ne kadar partisinin görüşünü aksettirerek polislik ile askerliği aynı gibi göstermek gayreti içinde olsa da gerçek hiç de öyle değildir. Polislik nedir? Sorusuna cevap verelim. Polislik ülke içinde emniyet ve asayişin bozulmasını önlemek adına kurulmuş bir kurumdur. Polisler için bu bir iştir. Ekmek parası için bu işi yaparlar. Profosyeneldirler. Bu normal durum ve görevlerinin yanında zaman zaman iktidarın kendine muhalif olanların üzerine gönderdiği silahlı güçtür. Bu yüzden de seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bir meslek dalıdır. 

Oysa askerlik her Türk gencinin para almadan severek yaptığı bir iştir, bir vatan borcudur ve asla polislikle karşılaştırılamaz. 

Konuya gerçekçilik penceresinden bakarsak, her mesleğin en az bir diğeri kadar önemli olduğunu görürüz. Polis olmanın askerlikten muaf olması ne kadar doğru ise, marangoz olmanın veya balıkçı olmanın da askerlikten muaf olması o kadar doğrudur. 

Hal böyle olunca dedikodular da yoğunluk kazanmaktadır. Mesela en son dedikodu, giderek daha çok ABD emrine giren Gülen’in kesin egemen olduğu polis teşkilatını Erdoğan tarafına çekme gayreti olarak görülüyor bu kanun. Tabii bu sadece dedikodu. Bu tür dedikodulara meydan vermemek adına AKP nin en azından daha şeffaf ve açık olmasında yarar vardır. 

İzmir. 2011-02-05 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..