Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kakaolu, cevizli yaş pasta

Kakaolu, cevizli yaş pasta
 

O kadar lezzetli olmuş ki sadece bir dilim kaldı, üzgünüm :)


Yeseniz yeseniz, en fazla iki dilim. Hani iki dilim bile ağır gelirken üç dilim yiyemezsiniz diye söylüyorum. Ha, çocuklar...Onlar elbette yerler. Hem de severek yerler ; kakaolu, çikolatalı yaş pastaları . Eğer yapacak bir işiniz yoksa bugün ve canınızda sıkkınsa ; hadi mutfağa! Şu kısacık tatilin, şu son gününde , çocukları sevindirecek kakaolu bir yaş pasta yapalım hep beraber. Gerçi şimdiki çocukları , öyle yaş pastayla falan sevindirmek de pek mümkün değil ama... Deneyelim yine de ...İyi bir sonuç alabilmek için dikkat edilmesi gereken bir kaç küçük nokta dışında, yapması gayet kolay bir pasta bu. Ha bir de, bir sürü bulaşık çıkacak , bunu da peşinen söyleyeyim ki sonra bana kızmayasınız.


Malzemeler

Kek

5 Yumurta
5 Kahve fincanı şeker
5 Kahve fincanı silme un
1 Kahve fincanından biraz az su
1 Paket kabartma tozu
2.5 veya
3 Yemek kaşığı kakao (Kakaonun yoğunluğuna göre)

Krema

4 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
6 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı margarin veye tereyağı

Üstünü süslemek için

1 Paket sade krem şanti
3 Yemek kaşığı kakao
3 - 4 yemek kaşığı pudra şekeri 1
Su bardağı süt
Ceviz ( iç cevizi parçalamadan bütün olarak kullanmayı tercih ediyorum.), çikolata rendesi

Robotta yumurtaları çırpalım. Şeker ilave edip tekrar çırpalım. Suyu ilave edelim. Unu ve kabartma tozunu elekleyelim, robottaki malzemeye ilave edip çırpalım. Unu koyduktan sonra fazla çırpmıyoruz. Kakaoyu da elekleyerek ilave edelim. Orta büyüklükteki bir kek kalıbını margarinle yağlayıp, hamuru boşaltalım. Ön ısıtma yapılmış fırında 150 derecede pişirelim.

Kekimiz pişerken kremayı hazırlayalım bu arada. Süt, un, kakao, ve şekeri derin bir tencerede karıştırarak pişirelim. Sürekli karıştıralım ki dibine tutmasın. Piştikten sonra altını kapatıp, margarini içine atalım. Margarin kremanın sıcaklığında erisin.

Kekin pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edelim. Kürdan temiz çıkarsa fırının düğmesini kapatalım, kapağını aralıyarak keki bir müddet daha fırında bırakalım.

Kremamızı robatta ya da el mikseriyle iyice çırpalım. Krem şanti ve sütü robatta çırpıp kakaoyu ve pudra şekerini ilave edelim. Tadına bakalım, çünkü bazen kakaonun tadı daha etken olabiliyor. Eğer öyleyse biraz daha şeker ilave edebiliriz. Krem şantiyi buzdolabında biraz bekletelim.

Keki fırından çıkarıp, büyük bir tabağa alalım. Ters çevirelim ki terleyen kısmı da soğusun. İiyice soğuduktan sonra ortadan ikiye bölelim. Bir kasede biraz su, birkaç damla limon ve meyvesiz bir reçeli karıştıralım. Kekin her iki parçasının, her iki tarafını da bu suyla ıslatalım. Kekin bir parçasını, orta kısmı alta gelecek şekilde servis yapacağımız tabağa yerleştirelim. Kremamızı ikiye ayıralım. Bir kısmını tabaktaki kekin üzerine boşaltalım. Araya bolca ceviz serpelim. Kekin diğer kısmını kremanın üzerine yerleştirelim. Kalan kremayla kekin her tarafını örtelim. Buzdolabında bekleyen kremşantiyi bir kez daha çırpıp, kekin her tarafını krem şantiyle kaplayalım. Üzerini çikolata rendesiyle süsleyelim. Umarım beğenirsiniz.

Afiyet olsun!

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..