Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sevgiliye Özel; Portakallı Muhallebili Yaş Pasta! Tabi Yerse :)

Sevgiliye Özel; Portakallı Muhallebili Yaş Pasta! Tabi Yerse :)
 

Yapan sevgililere de , yiyen sevgililere de ;tüm sevgililere afiyet olsun :))


"Yarın sevgililer günü" dememe gerek yok sanırım, zaten bütün dünyanın malumu. Cep telefonum kaç gündür, bu günü hatırlatan mesajların istilasına uğruyor. Mail hesabım da öyle aynı zamanda. Sunulan önerilerin haddi hesabı yok. "Vaktiniz yoksa bizi arayın, size özel bir kutlama programı düzenleyelim..." türünden tekliflerde cabası. Ha teklif cabada, düzenledikleri program sonrasında istedikleri ücret dudak uçuklatıcı. Bu uçuk ücretleri görünce içim sızladı inanın. Bu özel güne, özel bir öneride ben getireyim istedim. Beğenir misiniz, beğenir de uygular mısınız ? Nerden bileyim, benim ki de bir özenti işte ! Tıpkı, şu kutladıkları her güne meftun olduğumuz Avrupa gibi! Ha benim önerim de bedava, vallahi ücret istemem ( çok okunma, çok yorum isteğim; ücret olarak algılanmaz umarım :) ) ama alacağınız malzemeler cüzdanınızı uçuklatır mı, işte onu bilemem :)

Sevgiliye Özel Portakallı Muhallebili Yaş Pasta ; Yerse Tabi :)

Kek
5 Yumurta
5 Kahve fincanı şeker
5 Kahve fincanı un
1 Kahve fincanı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Portakal kabuğu rendesi

Yumurtaları mikserle 5 dakika çırpIp şekeri ilave edin. 2 dakika da şekeri çırpın. Zeytinyağını ve suyu ilave edip tekrar çırpın. Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu elekleyerek ilave edin. Portakal kabuğu rendesini de katıp, tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kare veya yuvarlak bir borcama boşaltın. Ön ısıtma yapılmış bir fırında 160 derecede pişirin.

Muhallebi
1 Paket vanilya
3 Yemek kaşığı tepeleme un
1 Su bardağı portakal suyu
2 Su bardağı süt
6 Yemek kaşığı şeker
1 Poşet sade kremşanti
Yarım su bardağı süt

1 poşet krem şantiyi yarım bardak süt ile çırpıp hazırlayın.

Süt, portakal suyu, şeker, un, vanilyayı bir tencerede karıştırarak pişirin. Biraz soğuyunca daha önceden hazırladığınız kremşantiyi ilave edin ve mikserle 6-7 dakika kadar çırpın.

Kek pişip, soğuyunca su bardağıyla kesip yuvarlak parçalara ayırın. Bu yuvarlak parçaları servis tabağına alın. Bir bardak süte bir yemek kaşığı şeker katıp karıştırın. Kek parçalarını bu karışımla iyice ıslatın. Hazırladığınız muhallebiyi keklerin üzerine dökün. Portakal kabuğu rendesi ile süsleyin.

Afiyet olsun !

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..