Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kalbura bastı

Kalbura bastı
 

Eskiden evlerde kalburlar bulunurmuş. Yuvarlanan bezeler, kalbura bastırarak şekil verilirmiş. Adını da ondan almış ama, artık hiç birimizin evinde bunlardan yok. Malzemeler:
    2 çay bardağı zeytinyağ(ayçiçekte olur) 1 çay bardağı süt 1 çay kaşığı dolusu karbonat(veya 1/2 paket kabartma tozu) 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un içine:2/3 su bardağı döğülmüş ceviz
    Yukarıdaki malzemelerle hamuru yoğurun.Elinize ceviz kadar veya daha büyük parçalar alıp ortasına ceviz koyup oval şekil verin.Tepsiye yerleştirip 200 derecede kızarana dek fırınlayın. Şeker ve suyu bir tencereye koyup 15 dk.kaynatın(orta ateşte).Ocaktan indirmeden limonu ekleyin. Fırından çıkan tatlıları bir servis tepsisine veya borcama yanyana dizip, ılık şerbeti gezdirin.
Şerbeti için:
    2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 4-5 damla limon suyu
 
Toplam blog
: 35
: 2842
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..