Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '08

 
Kategori
Ankara
 

Kaldırım işgalcileri

Kaldırım işgalcileri
 

Ankara Bahçelievler'de yürürken ana caddeler yerine ara sokakları tercih ederim.

Bir apartmanın önüne kendilerinden başkası parketmesin diye bir zincir koymuşlar, öyle sıradan bir zincir değil, kontrol sistemi olan, uzaktan kumandayla indirilebilen cinsten. Ancak bu sistem kendi park alanlarında değil, yayaların yürümesi için olması gereken kaldırımın ortasında.

Bir apartmanın önündeki boşluğun boylamasına ikiye bölmüşler, bir bölümünü bahçe yapmışlar ve geri kalan alanı otopark olarak düzenlemişler. Düzgün çizgiler çizmişler. Herşey iyi, güzel ancak otopark için ayırdıkları alan otomobiller için kısa geldiği için yaya kaldırımının tümünü de otoparklarının içine katıp çizgileri oraya kadar uzatmışlar.

Kimi işyerlerinin önlerinde kaldırımlar tamamen boşken, hatta kendilerine ait alanları bile kullanmazlarken kimi işyerleri kaldırımları olabildiğince işgal etmeyi bir müşteri avlama yönetimi olarak kullanıyorlar. Örneğin bir büyük market açıldığı ilk günden buyana önündeki yaya kaldırımını manav alanı olarak kullanıyor Eğer birkaç müşterileri varsa kaldırımdan geçmek için onlardan izin almaktan başka çare kalmıyor. Şimdiye kadar oradan tek kuruşluk alışveriş yapmayarak kendimce tepkimi gösterdim ama yeterli mi?

Bu işgallerin yalnızca bencillik ve fırsatçılık olduğunu düşünmüyorum, kimilerinin kamuya ayrılmış alanları kişiselleştirilmekten büyük zevk aldıklarına inanıyorum.

Ankara, 12 Nisan 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..